Gulyás Gergely feljelentést tesz, amiért azt írták róla, hogy viszonya van Koncz Zsófiával

HírKlikk 2021. február 1. 13:48 2021. feb. 1. 13:48

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfői bejegyzésében jelentette be, hogy büntetőfeljelentést tesz és polgári pert indít az ezalenyeg.hu és a Nyugati Fény ellen. 

A miniszter szerint az előbbi oldalon a címben még kérdésként, a cikkben már állításként fogalmazták meg, hogy Koncz Zsófia képviselőtársa azért válik, mert vele van viszonya.

 

„Koncz Zsófiát mintegy tíz éve ismerem, kedvelem, az édesapja halála utáni rendkívüli helytállásáért, az őszi időközi választáson elért győzelméért és választókerületét kiválóan szolgáló képviselői munkájáért nagyra becsülöm. Soha viszonyunk nem volt, utoljára a tavalyi parlamenti ülésszak alatt – több mint másfél hónapja – az Országházban találkoztunk. Házasságának megromlásáról nem tudtam, válásáról a sajtóból értesültem.”

A miniszter hozzátette: a cikk minden alapot nélkülöző hazug állítása durván megsérti Koncz Zsófia és férje magánélethez való jogát, valamint az ő személyiségi jogait is.

Gulyás a névtelen cikkek szerzői ellen feljelentést tesz, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt, személyiségi jogsértés miatt pedig polgári pert indít a két lap ellen. „A bíróság által megítélendő sérelemdíjat teljes egészében jótékonysági célra ajánlom fel valamely – Koncz Zsófia képviselőtársam által megjelölt, a választókerületében működő – civil szervezet javára” – fogalmazott a miniszter.