Gyula vitéz színre lép

Dr. Dávid Ferenc       2020. április 30. 08:30 2020. ápr. 30. 08:30

Budai Gyula így „tudósít” a Parlament népjólét bizottságának keddi üléséről. „A politológus végzettségű Varga Zoltánra bízták, hogy vizsgáztassa a négy orvosi szakvizsgával rendelkező Müller Cecília tisztifőorvost járványügyből és járványkezelésből! Ezek tényleg elmebetegek! Micsoda dilettáns társaság ez az ellenzék, Szabó Timeástól és Kari Geristől! Müller Cecília pedig a maga higgadtságával, szaktudásával válaszolt a kérdésekre. Itt tart a világ ma Magyarországon! Az ellenzéki pártok azt a Müller Cecíliát támadják, aki kezdettől fogva ott áll a fronton, harcol a járvány leküzdése érdekében, 49 napja tájékoztatja a magyar embereket, és minden tudásával ezt az országot szolgálja. Ezt a Müller Cecíliát meri a szájára venni ez tehetségtelen és ostoba ellenzék.”

Nem értem, hogy a politológus végzettségű Varga Zoltán (DK), miért ne kérdezhetné a négy orvosi szakvizsgával rendelkező tisztifőorvost? A bizottság fideszes tagjai közül Selmeczi Gabriella, Kovács Sándor, Révész Máriusz és a most hepciáskodó Budai Gyula sem „fehérköpenyes”, kórházban és rendelőben eddig csak betegként fordultak elő. A Korózs Lajos (MSZP) által elnökölt testület nem az „orvosi bizottság” nevet viseli, ezért természetesen nem csak orvosi végzettséggel rendelkezők lehetnek tagjai. Jelzem, hogy jó kérdést nem csak szakirányú diplomával lehet feltenni, viszont a képviselői érdeklődésre professzionális választ várunk. Nem Budai Gyulától!

Bármennyire felbosszantotta is magát Budai dr., el kell fogadnia, hogy az ellenzéki képviselőknek – többek között – az a feladatuk, hogy minél több információval rendelkezzenek. És miután a kormány tagjai nem adnak megfelelő tájékoztatást, így értelemszerű, hogy a bizottsági ülésén alaposan kifaggatták a közszereplővé avanzsált Müller Cecíliát. Az operatív törzs napi közlései semmitmondóak, az előre szerkesztett (és ellenőrzött) kérdések elől az ott lévő egyenruhások és Müller főorvos asszony rendszeresen kitérnek, vagy csak egyszerűen nem válaszolnak. Senki nem bántja a tisztifőorvost, de azt ki kell mondani, hogy a kommunikáció nem az erős oldala, és akik ezt az asszonyt mikrofon elé állították, azok bizony hibát követtek el. Hozzáértését – orvosi diploma hiányában – nem ítélhetem meg.

Na itt tartunk ma! A tisztelet halvány jele nincs ezekben a pökhendi ellenzéki képviselőkben, mert ők nem tisztelnek se istent, se embert, nem hogy Müller Cecília Tisztifőorvost!” (Így,  nagy T-vel!) Sokat gondolkodtam, hogy vajon mitől durrant be ennyire Budai úr feje? Hamar rájöttem. Ő is olvasta a Demokrata című nyomdatermékben most megjelent Kövér interjút, amelyben a házelnök nemes egyszerűséggel kitagadta az ellenzéket a magyar nemzetből. Kövér doktor leszámolt mindazokkal, akik a Fidesz politikáját nem fogadják el. Budai doktor ismét résen volt, gyorsan elolvasta a Nemzet Házfelügyelőjének mondatait és kiváló ütemérzékkel felsorakozott Kövér mögé. Fantasztikus lelkesedéssel kezdte ócsárolni az érdeklődő ellenzéki képviselőket. Budai mindig kiválóan helyezkedik a politikai ringben, és ahogy lehetőség adódik, azonnal megkezdi az ellenzék övön aluli sorozását. Most is ezt tette, ezért a frakcióvezető és a miniszterelnök majd bizonyára megsimogatják a buksiját, és baráti hangon azt mondják neki: remek voltál, Gyula!

Budai úr ebből erőt merít, és vélhetően hamarosan újabb verbális agresszióba kezd. Arra használják, amire alkalmas.