Ha Biden nyer, Trump elhagyhatja Amerikát

HírKlikk 2020. október 18. 10:14 2020. okt. 18. 10:14

Nem kizárt, hogy Donald Trump, jelenleg regnáló amerikai elnök elhagyja az Egyesült Államokat, ha ellenfele, a demokrata Joe Biden nyeri meg a novemberi választásokat. Négy évvel ezelőtt, 2016-ban számos amerikai híresség azzal fenyegetőzött, hogy elhagyják az országot, ha Donald Trump nyeri az elnökválasztást.

„El tudjátok képzelni, hogy mi lesz, ha vesztek? Nem fogom jól érezni magam. Lehet, hogy el kell hagynom az országot, nem tudom” – idézi Donald Trumpnak egy Georgiában tartott kampányeseményen mondott szavait a Business Insider nyomán a Portfolio.

Mint a lap írja, Trump többször is gúnyolódott a Biden-kampányon és azt közölte, hogy elég szégyenletes lenne, ha vesztene a volt alelnök ellen.

A jelenlegi pollok alapján, Trump nem áll jól, a 270towin közvélemény-kutatási adatai alapján, Bidennek csaknem tíz százalékpontos előnye van republikánus versenytársával szemben.

A 2016-os választás során egyébként számos híresség fenyegetőzött azzal, hogy elhagyja az Egyesült Államokat, ha Donald Trump elnököt választják meg Hillary Clinton helyett, de végül többségük nem váltotta be ígéretét.

Forrás: Portfolio