Hajókázásra hív Karácsony Gergely

HírKlikk 2021. június 19. 10:50 2021. jún. 19. 10:50

A főpolgármester ma arra reagált, hogy a kormány bizonyos szereplői most előszeretettel posztolnak a Lánchíd felújításáról és a Lánchíddal kapcsolatos munkálatokról.

„Egy kicsivel több együttműködési szándéknak és támogatásnak jobban örültünk volna, ugyan köszönjük a reklámot, de jobban szeretnénk, ha véletlenül sem keltenék azt a benyomást, hogy ők itt Budapesten bármilyen munkálatokat elősegítettek volna, hiszen tudjuk, éppen ellenkezőleg történt” – írta ma reggeli Facebook posztjában Karácsony Gergely. 

Felhívja a figyelmet arra, hogy a kormány bizonyos szereplői most azt állítják, ők segítették ki a fővárost azzal, hogy a Magyar Hajózási Társaságon keresztül hajókat indítottak, amelyek a budai és a pesti oldal között járnak. Ahogy a főpolgármester írja, a Lánchíd gyalogos lezárása után valóban szükség lehet a hajókra, amelyekkel megkönnyítik a gyalogosan közlekedők életét, erről azonban a főváros gondoskodott. A BKK és a MAHART kötött megállapodást arról, hogy újra indítják a hajókat a Dunán. A kormány szerepe ebben legfeljebb annyi, hogy a hajókat egy állami cég biztosítja a számukra. 

Karácsony Gergely posztjában hangsúlyozta: minderről meg is győződhet aki meg akarja nézni a szerződést.

A főpolgármester invitál is mindenkit  a hajózásra, azt írja, „Egyébként a hajók június 4-én kerültek forgalomba, szeretettel várunk mindenkit, próbáljátok ki!  Egészen különleges élmény innen csodálni városunkat!”

Forrás: Facebook