Házkutatás volt a Fidesz-közeli lap szerkesztőségében

HírKlikk 2019. november 5. 06:43 2019. nov. 5. 06:43

Október végén házkutatás történt a SzegedMa hírportál Szentháromság utcai szerkesztőségében, ennek oka azonban még nem világos – írja a Szegeder helyi hírportál.

A lap megkereste az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették értesüléseiket, miszerint a Szegedi Járásbíróság végzése alapján a Szentesi Rendőrkapitányság tényleg kutatást hajtott végre a szerkesztőségben. A további kérdésekre a rendőrség nem tudott válaszolni, a nyomozást elrendelő Szegedi Járásbírósághoz irányították az újságírókat.

Az említett bíróság viszont a megadott információk alapján valamiért nem tudta beazonosítani az ügyet, és visszairányította a portált a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz, arra hivatkozva, hogy az ügy (amit nem tudtak beazonosítani) nyomozati szakban van, így kérdéseikkel őket keressék.

A házkutatás oka tehát hivatalosan nem derült ki, de a lap informátora szerint a rendőrség munkatársai azt próbálták meg megtudni, hogy egy adott cikket kinek a számítógépéről töltöttek fel.

Szintén az elmúlt hetekben merült fel, hogy a SzegedMa december 1-ével megszűnhet, és jó eséllyel teljesen beleolvad a Délmagyarországba. A Szegeder úgy tudja, hogy megszűnik a tartalomgyártás a szegedma.hu oldalon, és a Szentháromság utcán található szerkesztőség a Szabadkai útra költözik a megyei lap otthonába. A beolvadást követően egyfajta bulvár aloldalként funkcionálhat majd tovább a SzegedMa, továbbra is Kapitány Gergely főszerkesztővel az élén.

A Szegedmát a Szíjj László érdekeltségébe tartozó  Napfénymédia Kft. adta ki, 122 milliós tavalyi veszteségüket viszont a KESMA állta - jegyezte meg egy korábbi cikkben a Szegeder.

Forrás: Hírklikk