Hétfőn fog csak igazán az asztalra csapni a buszos szakszervezet

HírKlikk 2023. december 10. 17:50 2023. dec. 10. 17:50

Részben elégedett a meghirdetett munkabeszüntetéssel a két napra meghirdetett sztrájkot szervező Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet egy Facebook-bejegyzésben.

Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke azt írta: büszke a sztrájkban résztvevőkre, akik szerinte megmutatták, mire képesek.

„A mai nap volt a főpróba, és a hétfőre meghirdetett munkabeszüntetésünkkel fogunk igazán nagyot csapni a munkáltató és a tulajdonos asztalára” – fogalmazott az elnök.

Az érdekvédelmi szervezet szerint hét olyan megye akad, ahol a sztrájkolók aránya elérte, illetve meghaladta az 50 százalékot: Baranyában 90, Fejér megyében 60, Győr-Moson-Sopronban 55, Hajdú-Biharban 50, Komárom-Esztergom megyében 55, Pest megyében 55, Somogyban 95 százalék csatlakozott a munkabeszüntetéshez. Bács-Kiskun megyében minden buszvezető felvette a munkát, Békés megyéből nem volt adata a szakszervezetnek.

A mai nap volt a sztrájkunk előjátéka, a hétfői napon fog múlni az, hogy milyen további lépéseket jelent be szakszervezetünk operatív vezetése – jegyezték meg a Dobi István szakszervezeti elnök nevével kiadott közleményben.

A szakszervezet szerint a sztrájkra azért van szükség, mert elakadtak a bérfejlesztési tárgyalások. Korábban a szakszervezet azt közölte, ha a kétnapos munkabeszüntetés hatására nem ül le tárgyalni velük a munkáltató, január 7–8-án ismét sztrájkba lépnek.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom