Hetilap lesz a Ripost

HírKlikk 2021. január 15. 13:51 2021. jan. 15. 13:51

Nem fér el egymás mellett két kormánypárti bulvár napilap.

A Hírklikk információi szerint február elsejével jelenlegi formájában megszűnik a Ripost, de ez nem jelenti teljesen a lap végét. Az ismert újságíró, Ómolnár Miklós vezette újság február elseje után hetliapként fog megjelenni. Úgy tudjuk, a hét elején Ómolnár egy értekezleten jelentette be a változásokat, megnyugtatva a lap munkatársait, hogy elbocsátásokra nem kell számítaniuk, a meglévő állománnyal vágnak neki a hetilap készítéséhez.

Más forrásokból úgy tudjuk, azért döntöttek a fideszes médiaholdingnál az átalakítás mellett, mert arra jutottak, semmi szükség két kormánypárti bulvár napilapra, ráadásul a Ripost az alacsony példányszáma miatt arra sem jó, amire szánták, hogy a Fidesznek nem annyira kedves ellenzékieket lejárassák vele. Hiába ugyanis a válogatott hazugságok, ha azt a kutya sem olvassa el. Emlékezetes, hogy az egyik legocsmányabb írásukban Gulyás Márton állítólagos szexuális orientációját igyekeztek leleplezni. A cikkük miatt végül 5 millió forintot kellett leperkálniuk a Partizánt létrehozó aktivistának.

Ómolnár Miklós, a lap főszerkesztője is érdekes utat járt be, az első szabadon választott parlament megalakulásáig Ómolnár elismert rádiós újságíró volt, majd négy évre beült a Parlamentbe kisgazda színekben, aztán két évtizedig volt a Story és a Best magazinok főszerkesztője és a Ripostot akkor csinálta meg, amikor egy tulajdonosváltás után, hirtelen kirúgták. A Ripost hetilappá válása miatt lehet, a lejárató anyagokat eztán a Bors kénytelen majd közölni.