Horn Gábor: az ellenzék születésnapja akkor lesz, ha 2022-ben megnyeri a választásokat

HírKlikk 2021. október 25. 18:00 2021. okt. 25. 18:00

Az aktuálpolitika kapott nagyobb hangsúlyt az ünnepen – mutatott rá Horn Gábor a Republikon Intézet Alapítványának elnöke. A KlikkFM Politikai Nagyító című műsorában azt mondta, Orbán Viktor sokkal inkább pártelnökként, mint miniszterelnökként volt jelen, ami sérelmezhető is, mert ha akarjuk, ha nem, ő mindenki miniszterelnöke, egy ünnepségen ennyire összekeverni a napi pártpolitikát nem lehet.

„Lényegében nem volt szó, csak hivatkozási alapként ’56-ról, pedig a 65. évforduló megért volna egy ilyen gesztust.”

Horn Gábor – elemezve az október 23-i ünnepséget – azt mondta, „Orbán Viktor beszéde a saját közönségének rendben volt, föltüzelte őket, de igazán az volt az érdekes, hogy miközben kommunistázott, körülbelül ugyanazt mondta, mint annak idején a kommunisták. Ez a nyugatellenes retorika, amibe már nem csak Brüsszel és Soros György, hanem Washington is beletartozik.”

„Ebből egy túlbuzgó MSZMP-s káder szövegét hallotta ki az ember.”

A harci helyzet helyett, sokkal inkább békességre lenne szüksége az országnak. Ha valami az ellenzék javára fordíthatja a helyzetet ’22-tavaszán, az az, hogy az ellenzék megpróbál békét, kiegyezést ígérni, ami ráfér már az országra – tette hozzá a politikai elemző.

Szerinte időnként az ellenzék is tud messzire menni, például amikor leszámolásról, elszámoltatásról beszél. „Szerintem túl messzire is megy, mert olyan várakozásokat ébreszt, amelyeknek sem jogi, sem egyéb alapjuk nincsen, de összességében a Márki-Zay-féle szöveg kifejezetten a kiegyezésről szólt, de akár Karácsonynak a szelíd forradalomról szóló, árokbetemetős szövege is inkább ebbe az irányba mutatott.”

A békétlenség az, amiből nagyon sokaknak elegük van, akár olyanoknak is, akik haszonélvezői voltakaz Orbán-rezsim intézkedéseinek az elmúlt években – mutatott rá Horn Gábor.

„Az ellenzék megoldotta a 0. feladatot, hogy egy miniszterelnök-jelölttel, 106 egyéni képviselőjelölttel fölállt, születésnap majd akkor lesz, ha 2022-ben győz is ez az ellenzék.”

Forrás: Hírklikk