Így és itt tüntetnek a mieink külföldön

HírKlikk 2018. december 21. 07:12 2018. dec. 21. 07:12

Egyre aktívabbak a külföldön élő magyar fiatalok – a hazai tiltakozók mellé állva szerte a világban szerveznek ők is demonstrációkat, szimbolikusan az ominózus öt pontot tűzve a zászlajukra. Ma – a határokon túl – Bernben, Torontóban, Bornemouthban és Berlinben lesznek megmozdulások. Holnap Hága, Dublin, Amsterdam, Melbourne és Lisszabon következik. És ki tudja, még... szervezés nem áll le.

Szerda óta tartanak külföldön is a magyarországi tiltakozók mellett kiálló tüntetések, Párizstól Varsóig, Münchentől Zürichig gyűltek már össze zömmel fiatalok, akiknek elegük van az Orbán-kormányból és változást szeretnének itthon. Köztük vannak olyanok, amelyeken csak páran vesznek részt (Stuttgartban például tegnap tízen voltak) , de olyanok is, amelyek többeket mozgatnak meg (Münchenben százan vettek részt rajta).

Ahogy már beszámoltunk róla,  mozgalmat összefogó nyilvános Facebook csoport is alakult egy hete, amely tagjainak a száma folyamatosan nő, már közelíti a négy és félezret. A csoport a Momentumhoz köthető – legalábbis az egyik elindítójának és egyben egyik adminisztrátorának a személye révén: a szintén külföldön (Brüsszelben) élő és dolgozó Benedek Márton a tavaszi országgyűlési választásokon a Momentum színeiben indult.

Ha filmeket, képeket szeretne nézegetni a külföldi tüntetésekről, akár a Facebook csoportban, akár egy attól külön indított, de ezzel együttműködő Twitter-fiókban is megteheti.

Forrás: Hírklikk