Isteni színjáték

Föld S. Péter 2019. október 25. 18:26 2019. okt. 25. 18:26

Magyarországra érkezett a karok és lábak nélkül született Nick Vujicic, a nemzetközi hírű prédikátor, szónok, motivációs tréner, aki október 25-én pénteken a Budapest Arénában délelőtt 11.00 órától iskolás csoportoknak tartott előadást, este 7-től pedig a nagyközönségnek beszél hitről, reményről és a szeretetről.

A zsúfolt programba még az is belefért, hogy találkozott Orbán Viktorral. Utóbbi a Facebook oldalára is kitette a közös fotót. Ezt írta hozzá: Soli Deo gloria. Ha volna valaki, aki nem értene latinul, annak lefordítjuk: Egyedül Istené a dicsőség.

Felemelő lehetne a kép, ahogyan a magyar miniszterelnök imádkozik a kéz és láb nélkül élő embertársa mellett. Megható lehetne, ha nem ismernénk Orbán Viktort, nem tudnánk, hogy mi mindent mondott és cselekedett az utóbbi évtizedekben. Ha nem ismernénk fiatalon milliárdossá vált vejének, Tiborcz Istvánnak a nevét, nem hallottunk volna Mészáros Lőrincről. Semjén Zsoltról. Rogán Antalról. Polt Péterről.

Ha nem tudnánk, hogy Orbán miként gondolkodik az üldözöttekről, az elesettekről, a nyomorban élő szegényekről. Ha nem egy Erdogan nevű tömeggyilkos diktátorral barátkozna.

Isten, ha volna, hányna e fotó láttán.