Ivókutakat adtak át a hármas metró vonalán

HírKlikk 2020. június 30. 20:30 2020. jún. 30. 20:30

Újabb szolgáltatás teszi kényelmesebbé a fővárosi közösségi közlekedést a hármas metró vonalán: nyolc állomáson higiénikus, rozsdamentes acél, palack töltésére is alkalmas ivókutat helyeztek üzembe.

A BKV tájékoztatása szerint, a kutak a Lehel tér, a Dózsa György út, a Göncz Árpád Városközpont, a Forgách utca, a Gyöngyösi utca, az Újpest-Városkapu, az Újpest-Központ és a Nagyvárad tér állomásoknál várják a felfrissülést keresőket.

A kutak hivatalos átadása a Lehel tér állomásnál volt, ahol Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes, valamint Héri József metró üzemigazgató mondott beszédet.

Dorosz hangsúlyozta, hogy a klímakatasztrófa már ma is hatással van Budapestre és ez ellen harcolni kell. Ezért kezdődött a múlt héten a Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna építése, amely a villámárvizek ellen nyújt védelmet. A „hűsítő Budapest” jegyében új ivókutak létesültek a 3-as metrón és további kezdeményezések is készülnek a budapestiek érdekében – jelentette be.

Héri József elmondta, hogy a társaság felelős üzemeltetőként folyamatosan törekszik olyan újítások bevezetésére, amelyek az utasok kényelmesebb utazását teszik lehetővé. Az ivókutak felállításával céljuk egy olyan újdonság bevezetése volt, amely amellett, hogy komfortosabbá teszi a városi közlekedést, környezettudatos megoldás is, hiszen a palackok újratöltése egy lépés a fenntartható, tisztább és zöldebb városért.