Novák Előd: elég volt a szélsőliberális randalírozókból!

HírKlikk 2020. július 4. 16:42 2020. júl. 4. 16:42

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa osztotta meg a videót Facebook-oldalán, amelyen látszik, hogy egy nő vörös festékkel öntötte le Horthy Miklós szobrát a Szabadság téri református templom lépcsőjén, pénteken.

Horthy szobrát még 2013-ban avatták fel, miután közterületen nem kapott engedélyt, a Hazatérés temploma területére került. 

Novák Előd posztjában úgy fogalmaz, hogy: „fényes nappal, egy bő órája támadták meg gátlástalanul a Szabadság téri református templomot, illetve Horthy Miklós szobrát, vörös festékkel komoly rongálást okozva.”

A politikus azt is megírta posztjában, hogy Karácsony Gergely felbujtónak tekinthető az ügyben, mert „a Mi Hazánk nemzeti összefogással tartott, tavalyi és idei Horthy-felvonulása kapcsán is uszított a megemlékezés ellen.”

Posztját a politikus így fejezi be: „világszerte divat lett az európai, fehér ember történelmének átírása, dicső múltja emlékeinek elpusztítása. A Mi Hazánk Mozgalom nem fogja hagyni, hogy Magyarországon is hősi szobrokat döntsenek le a felforgatók. Bár Pokorni Zoltán fideszes polgármester is uszít a hegyvidéki turulszobor ellen, de megvédjük azt. Elég volt a szélsőliberális randalírozókból!”