Jövőre egy sor demagóg kerülhet be az Európai Parlamentbe

HírKlikk 2023. december 7. 20:35 2023. dec. 7. 20:35

A közel-keleti béke ügyében senki se várjon segítséget Európától. A Bloomberg szerzője szerint ugyanis a földrész a belső acsarkodások miatt ezúttal is gyenge, képtelen érdemi geopolitikai tényezőként fellépni. Hiába tűnt határozottnak az ukrajnai háború kezdetén, Oroszország a vártnál jobban átvészelte a megpróbáltatásokat. Viszont az európai, illetve amerikai vezetők civakodása az ukránok számára kulcsfontosságú támogatást veszélyezteti. 

A helyzetért részben a Bizottság, illetve a Tanács elnökét terheli a felelősség, Gáza pedig végképp rávilágított a megosztottságra. Ez már korábban látható volt, amikor Várhelyi Olivér, a szomszédságért felelős biztos bizonyos tankönyvekre hivatkozva felfüggesztette a Palesztin Hatóságnak előirányzott segélyt. De hát ő Orbán kinevezettje, a kormányfő pedig történetesen Netanjahu legszorosabb szövetségese az EU-ban – írta a Bloomberg.

Kína és Oroszország csak akkor fogja megadni a kellő tiszteletet Európának, ha az egy nyelven beszél, lehetőleg Amerikával összhangban. A migráció, a muszlimok és a klímaváltozás miatti félelemkeltés folytán jövőre egy sor demagóg kerülhet be az EP-be, Donald Trump győzelme pedig azt jelentheti, hogy a szélsőjobb elfoglalta a demokratikus Nyugatot – figyelmeztetett a cikkíró.

(A Bloomberg cikke csak előfizetők számára olvasható.)



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom