Karácsony Gergely: Budapest nem egy „lélektelen" város

HírKlikk 2023. december 5. 21:00 2023. dec. 5. 21:00

Budapest nem egy „lélektelen" város, hiszen „a szolidaritás hozta létre és ez tartja fent folyamatosan" – jelentette ki a főpolgármester kedden a Városháza parkban.

Karácsony Gergely a parkban felállított úgynevezett Cipősdobozvár mellett, a hagyományos Mikulástroli első járatának elindítása alkalmából rendezett eseményen úgy fogalmazott, hogy a cipősdobozos adománygyűjtő akció ennek a szolidaritásnak a „legszebb módja". Egy várost szeretni úgy lehet, ha elfogadjuk azokat, akikkel együtt élünk benne – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a cipősdobozokba „szeretetet és elfogadást csomagolnak az emberek".

A városvezető a cipősdoboz-akciót egy szép, nemes hagyománynak nevezte, és a „szeretetrekord" megdöntésére buzdított.

Karácsony Gergely a jótékonysági akció fontos elemének nevezte a kilencedik alkalommal elinduló Mikulástrolit.

Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezetője az eseményen elmondta, hogy immár huszadik alkalommal rendezik meg a cipősdoboz-akciót, és mindenkit arra biztatott, hogy amennyiben lehetősége van rá, készítsen cipősdobozt, hozzáfűzve, hogy ezt online formában, a megújult ciposdoboz.hu oldalon is meg lehet tenni.

Közölte, hogy idén szeretnének rekordot dönteni és legalább hetvenezer dobozt összegyűjteni, amivel ennyi rászoruló gyermeknek lehet örömet szerezni. Az ajándékokat cipősdoboz-osztó akciók keretében nyújtják majd át a fiataloknak – jegyezte meg.

Az ügyvezető arról is beszámolt, hogy országszerte több mint négyszáz gyűjtőponton várják az adományokat, amelyek közül a Mikulástroli a legkülönlegesebb, amely épp akciójuk végéig, december 18-ig közlekedik.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a Mikulástroli idén hat trolibuszvonalon jár, a vezeték nélkül közlekedő járműveknek köszönhetően a Blaha Lujza térig.

Az esemény mellé kiadott tájékoztatóban egyebek mellett azt írták, hogy az ünnepi díszbe öltöztetett járművön a Mikulás és segítője, a Manó várja az utasokat, és személyesen veszik át a gyermekeknek szánt adományokat. Az ajándékokat a BKK és a BKV Zrt. a Baptista Szeretetszolgálatnak juttatja el.

A Mikulástrolival a 72-es, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 82-es trolibusz vonalán december 18-ig lehet utazni, ezt követően január 7-ig fénytroliként közlekedik.

A cipősdobozba helyezett ajándékokat a BKK-nak a Keleti pályaudvarnál, a Kelenföld vasútállomáson, a Széll Kálmán téren és a Szentlélek téren található ügyfélközpontjaiban is le lehet adni.

Az ünnepi külső mellett a Mikulástrolin dekoratív utastér fogadja az embereket.

A Mikulástroli önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz vonalán közlekedve a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd, normál díjszabás szerint lehet rajta utazni, közlekedési rendjéről a BKK weboldalán, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni.

Az ünnepi dekorációval felszerelt csuklós trolibusz december 19. és január 7. között tovább közlekedik az említett trolivonalakon, a Mikulástroli mellett egy szóló típusú fénytroli is közlekedik a városban, menetrendje szintén a BKK weboldalán található meg – olvasható a tájékoztatóban.

 

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom