Karácsony Gergely már a Fővárosi önkormányzat kapujában!

Kardos Ernő 2019. október 12. 20:38 2019. okt. 12. 20:38

Néhány perc múlva elkezdődik a Fővárosi Önkormányzat rendkívüli ülése. Tarlós István ugyanis Karácsony Gergely javaslatára ma este 9 órára hívta össze a közülést. Az ellenzék főpolgármester-jelöltje azt szeretné elérni, hogy a város vezető testülete állítsa vissza a Budapest patkánymentes állapotát.

Információink szerint Karácsony Gergely az összes fővárosi ellenzéki polgármester-jelölt társaságában megy el az ülésre. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Tarlós István is részt vesz a közgyűlésen. Megfigyelők szerint Tarlós kampányzáróján ma este már bukott ember benyomását keltette, s azért igyekezett kétségbeesve Borkai Zsoltot lemondásra bírni, mert a győri botrány a Fidesz országos népszerűségét veszélyezteti.

Egyelőre tehát még az is előfordulhat, hogy Tarlós István, úgy is mint egyelőre hivatalban lévő polgármester is részt vesz az általa összehívott közgyűlésen. Az ellenzék vitára készül, viszont szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy még az is előfordulhat, hogy az ellenzék jelöltjeit nem engedik be a terembe.

Egyébként Karácsony Gergely és az ellenzék azzal indokolta az előterjesztést, hogy ma a patkányok által okozott fertőzöttség mértéke jelentősen meghaladja a kívánt mértéket, s a fővárosban alaposan elszaporodtak a rágcsálók. Időnként már az utcákon, udvarokon is feltűnnek. Mindez Karácsony szerint azért fordulhat elő, mert a főváros olyan céget bízott meg a patkánymentesítéssel, amely nem képes ellátni a feladatot. A közbeszerzés lebonyolításáért felelős ugyanis nem ellenőrizte megfelelően az ajánlattevő konzorcium referenciáit. Ha megtették volna, akkor kiderül, hogy a pályázat győztese nem képes ellátni a patkánymentesítést.

Információink szerint a közgyűlést a Facebookon , a Párbeszéd, vagy Karácsony Gergely csatornáján közvetítik.