Kásler: ezerszámra jönnek vissza az egészségügyi dolgozók

HírKlikk 2021. július 10. 19:19 2021. júl. 10. 19:19

„A járvány harmadik hullámát letörtük. Gyakorlatilag Magyarországon véget ért, és ezt a tömeges oltásoknak lehet elsősorban köszönni” – mondta Kásler Miklós.

A Facebook-oldalán közzétett interjújában. az emberi erőforrások minisztere beszélt arról is, hogyan emelkedik az egészségügyi dolgozók fizetése, és hogyan bővítette a kormány a nővérszállókat. De Gazsó L. Ferenc kérdésére az is szóba került, hogy az ellenzék korábban azt jósolta: ezrével hagyják majd el az egészségügyet a dolgozók.

"Ők azt jósolták, hogy ezrével hagyják el az egészségügyet a dolgozók, nővérek és orvosok is. Mi most azt tapasztaljuk a számok nyelvén, hogy ezrével jönnek vissza – hála Istennek jól döntenek" - fogalmazott a témával kapcsolatban Kásler.

Kásler a videóban arról is beszélt, hogy az újabb mutánstörzsek lényegesen gyorsabban terjednek, mint az első változat, és a számítások szerint nálunk is megjelenik majd a koronavírus negyedik hulláma. A miniszter szerint a legfontosabb, hogy a 60 év felettiek, valamint a 12-18 év közötti fiatalok megkapják a koronavírus elleni védőoltást.

"Nagyon sok a félreértés, egyetlen vakcina sem biztosít 100 százalékos védelmet. Tudjuk, hogy a fertőzés valószínűségét legalább a tizedére csökkenti, és a halálozásokét is" – fogalmazott.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom