Kásler: újra kell szervezni a sürgősségi ellátást a Szent Imre Kórházban történt tűzeset miatt

HírKlikk 2022. január 23. 17:40 2022. jan. 23. 17:40

A legfontosabb feladat a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnali elindítása – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere vasárnap, a Szent Imre Kórházban, ahol vasárnap reggel tűz ütött ki.

Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és a főigazgatót minden segítségéről biztosította.

A miniszter a Facebook-oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott: „ami rajtunk múlik, azt megtesszük".

Kásler Miklóst a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, Bedros J. Róbert tájékoztatta a helyszínen a tűzesetről, annak körülményeiről.

A főigazgató a videóban elmondta: a tűz a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségéből indult ki. A tűzben egy beteg életét vesztette. Az A épületben lévő 56 beteget biztonságba helyezték.

Jelenleg a károk felmérése folyik – mondta Bedros J. Róbert.

Vasárnap reggel ütött ki tűz a XI. kerületi Tétényi úton lévő Szent Imre kórházban.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a tűz mintegy 50 négyzetméteren égett egy földszinti helyiségben. A lángok és a hőterhelés azonban mintegy 100 négyzetméteren rongálta meg az épületet.

A tűzeset keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban az MTI-vel azt közölte: egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette: a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.

Forrás: MTI/Hírklikk