Kiderült, hogy egy tanítványa hazugsága miatt fejezték le a francia tanárt

HírKlikk 2021. március 8. 11:49 2021. márc. 8. 11:49

A diáklány nem merte bevallani otthon, hogy a sok hiányzása miatt zárták ki két napra, ezért azt hazudta, hogy azért kapott büntetést, mert felszólalt Mohamed gyalázása ellen.

A Le Parisien információja szerint az egész Franciaországot megrázó tavalyi terrorista gyilkossághoz, a tanár Samuel Paty októberi lefejezéséhez vezető lavinát egy muszlim diáklány hazugsága indította el, amit a lány a lap szerint be is vallott a nyomozóknak – írja a 444.

A diáklány nem is volt jelen azon az osztályfőnöki órán, amikor a szólásszabadságról értekezve Paty megmutatta a diákjainak azokat a Mohamedről készült karikatúrákat, amik miatt a Charlie Hebdo nevű szatirikus lap több munkatársát korábban meggyilkolták. A tanuló otthon mégis azt mondta az apjának, hogy azért kapott két napos kizárás büntetést a suliban, mert szóvá tette a felháborodását, amiért Paty tanár úr Mohamedet gyalázta az óráján. A felháborodott apa erre a tanárt ostorozó videót osztott meg egy közösségi oldalon. Ezt a videót szúrta ki a 18 éves, frissen radikalizálódott, csecsen származású  Abdoullakh Anzorov, aki néhány nappal később a nyílt utcán lefejezte a tanárt.

A diáklány apját, aki Samuel Patyt célponttá tette, terrorista gyilkosságban való bűnrészességgel vádolják.

Forrás: 444.hu