Kínai cég veszi meg az Audi brüsszeli gyárát?

HírKlikk 2024. szeptember 19. 19:20 2024. szept. 19. 19:20

Sajtóértesülések szerint a kínai NIO megvenné az Audi bajba került brüsszeli gyárát. Mindkét fél jól járhat ezzel az ügylettel.

A vezess.hu számolt be arról, hogy az Audi brüsszeli gyártóüzemét bezárás fenyegeti, miután a villanyautók iránti kereslet jelentősen visszaesett Európában, így feleslegessé vált a Q8 e-tron elektromos szabadidőjárművet összeszerelő üzem kapacitása.

Alighogy felreppent a hír, hogy a Volkswagen vevőt keres a gyárra, máris jött az új, frissebb értesülés: megvan az első jelölt!

Ahogy az Automotive News Europe is kiemeli, a NIO számára ez lehetőséget kínálna arra, hogy elkerülje a Kínából importált járműveket sújtó büntetővámot.

Az autógyártó jelenleg 21 százalék vámot fizet az Európába exportált autói után.

Az autógyártó nem kommentálta az értesüléseket, ugyanakkor a belga szakszervezetek képviselői megerősítették, hogy lehetséges kínai befektetők jártak a brüsszeli üzemben.

A Nio kis szereplőnek számít Európában, az év első nyolc hónapjában mindössze 1777 autót adott el. Ez drasztikusan változhat, ha helyben gyárthatja típusait.

os vámot fizet az Európába exportált autói után.

Forrás: vezess.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom