Kivonultak a fideszesek, nem szavazták meg Iványi Gáborék iskolájának támogatását

HírKlikk 2023. szeptember 23. 08:45 2023. szept. 23. 08:45

Szeged önkormányzata Tóth Károly MSZP-s képviselő javaslatára a város költségvetéséből 10 millió forint rendkívüli támogatást nyújt a Szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumnak.

A Telex tudósítása szerint az önkormányzat szeptember 22-i közgyűlésén a Fidesz- és KDNP-frakciók tagjai közül többen is kifejtették, hogy nem tartják megalapozottnak a javaslatot, mert szerintük nem gazdálkodik megfelelően az iskola, illetve a fenntartója, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítványa, az Oltalom Karitatív Egyesület.

A szegedi jobboldal szerint nem a kormány hibája, hogy az iskola nehéz helyzetbe került, mert úgy tudják, Iványi egyháza és az intézményei is minden állami támogatást megkaptak, ami jár nekik.

Botka László polgármester szerint viszont az Orbán-kormány bosszúja miatt van nehéz gazdasági helyzetben Iványi egyháza és annak intézményei.

Mint elhangzott, az nyilvánvaló, hogy a 10 millió forint nem oldhat meg minden gondot, de érezteti a Wesley tanáraival: a város önkormányzata mellettük áll, és bár nem fenntartója az iskolának, nincsenek pénzügyi kötelezettségei az intézménnyel szemben, elismeri és fontosnak tartja a munkájukat.

A döntés előtt Tóth Károly, a Wesley támogatására a javaslatot benyújtott MSZP-s képviselő név szerinti szavazást kért az ügyben. Erre a Fidesz- és a KDNP-frakció tagjai is kivonultak az ülésről, majd a Botka László polgármester mellett álló többség megszavazta a javaslatot.

A Telex emlékeztet rá, hogy a közelmúltban több tanár is felmondott az iskolában, mert a bérek késve és nem is a teljes összegben érkeztek meg a számlájukra a nyár óta. A többségükben szociálisan rászoruló szülők ezért a saját pénzükből kisebb összegű támogatásokat akartak adni az iskolának, aggódnak az intézmény helyzete miatt, mert a diákok nagy része sajátos nevelési igényű, és Szegeden a Wesley-ben jutnak olyan személyre szabott fejlesztési programokhoz, amit más iskolákban nem tudnak biztosítani a számukra.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom