Komjáthi Imre: olyan jelöltekre kell szavazni június 9-én, akik az emberek érdekeit nézik

HírKlikk 2024. május 30. 08:05 2024. máj. 30. 08:05

„A kormány nem törődik a munkavállalók egészségével és életével, inkább a külföldi nagyvállalatoknak szolgáltatja ki a magyar munkaerőt, ennek eredménye a tömeges elvándorlás és a nagyszámú megbetegedés” - erről is beszélt az ellenzéki koalíció nagykanizsai fórumán az MSZP társelnöke.

Komjáthi Imre emlékeztetett, 2012-ben gyalog indult Budapestre mínusz 19 fokban, mivel nem hagyhatta szó nélkül a kormány „Magyarország jobban teljesít” tartalmú plakátjait. Egy évvel később megalapították a közmunkás szakszervezetet, és az ország 13 pontjáról érkeztek demonstrálók. 2018-ban a rabszolgatörvény ellen tiltakozott, mert elfogadhatatlannak tartotta, amit a kormány az emberekkel tett. Amikor pedig a Suzuki dolgozóját rúgták ki szakszervezet alapítása miatt, úgy demonstrált, hogy a 40 fokos hőségben odaláncolta magát a gyárkapuhoz.

„A világ jelenleg válságról válságra billeg, amelynek fő oka a multinacionális cégek és oligarchák profitéhsége” - mondta a szocialista képviselő. Hozzátette, ez a jelenség ma már az egész bolygó, az emberi faj fennmaradását is veszélyezteti. Az üzleti szféra e szereplői ugyanis nem törődnek az emberekkel, csak a pénzzel – fogalmazott.

Az MSZP társelnöke szerint a baloldali politikára szükség van, hiszen csak így lehet megerősíteni a társadalmi szolidaritást. Komjáthi Imre szerint hazánk mára a „szomorú lelkek országa lett”. Egyre kevesebb a magyar, a szolgálati- és rokkantnyugdíjtól megfosztott emberek, a tanárok, a diákok, az egészségügyi dolgozók ilyen körülmények között inkább elhagyják Magyarországot. Hozzátette, a kormány eltaposta az érdekvédelmi szervezeteket, sőt, továbbra is csak lazít a munkavédelmi törvényeken, ellenőrzéseken. Mindezek eredménye pedig az, hogy az akkumulátorgyárakban rákkeltő, egészségkárosító anyagokkal kell a munkásoknak dolgozniuk, anélkül, hogy tudnának róla.

A kormány valójában nem képviseli a magyar munkavállalókat, csak olcsóbbá teszi a munkaerőt, az olcsó munkaerő pedig nem feltétlenül attól olcsó, hogy keveset keresnek a dolgozók, hanem attól is, hogy nem költenek az egészségüket védő intézkedésekre – sorolta Komjáthi Imre.

Nem kellene, hogy mindez így legyen

A változáshoz vezető első lépés a szociáldemokraták és zöldek szövetsége volt, a következő lépést pedig június 9-én kell megtenni, amikor olyan embereket kell az önkormányzatokba küldeni, akik az emberek érdekét nézik, őket kívánják segíteni – hívta fel a figyelmet az MSZP társelnöke és hozzátette, Nagykanizsán Horváth Jácint pontosan ilyen ember. Mint mondta, az Európai Parlamentben pedig olyan képviselőkre van szükség, akik azért dolgoznak, hogy a magyar emberek is élvezhessék az európai életszínvonalat.

A kampányrendezvényen beszélt Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, a hárompárti szövetség EP-listavezetője, aki kiemelte, a jelenlegi választási törvény csak a kormány érdekeinek kedvez, ennek köszönhetően pedig csak koalícióval, „egy az egy elleni” küzdelemben lehet leváltani Orbán Viktor rendszerét. Emlékeztetett, 2019 októberében az ellenzék megtalálta a titkos fegyvert a kormánypártok ellen, az akkori siker pedig hatalmas erőt adott. Az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség nem az ellenzéket akarja leváltani, hanem a kormányt, és stabil pontként szolgál a választóknak – fogalmazott. Ugyanazon értékeket és világnézetet képviselik hosszú ideje, Orbán rendszerének leváltásához éppen erre van szükség. Az országot pedig majd csak egy széles koalícióval lehet újjáépíteni – jelentette ki Dobrev Klára.

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője szerint a kormánypártok EP-képviselői az elmúlt ciklusban nem vittek véghez valódi munkát, ezzel szemben a szociáldemokraták teljesítették, amit ígértek. Június 9-én mindenkinek szavazni kell, így Nagykanizsán Horváth Jácintot kell támogatni, az Európai Parlamenti listán pedig a szociáldemokrata-zöld koalícióra kell voksolni – hívta fel a figyelmet. A szövetség tagjai hosszú ideje hűek értékeikhez, ez így is fog maradni a jövőben is, erre van szükség a kormány leváltásához is – tette hozzá Vadai Ágnes.

Az ellenzéki pártok polgármesterjelöltje, Horváth Jácint elmondta, folytatni kell a megkezdett munkát, kiemelten a szociális intézkedéseket és azokat a fejlesztéseket, melyek a mindennapokban könnyítik meg az emberek életét, amelyekkel élhető, jó és biztonságos város lesz Nagykanizsa. Szociáldemokrataként gondoskodni kell az elesettekről, idősekről, azokról, akik magukról már nem képesek – fogalmazott. Mindezen célokért a következő hónapokban is sokat kell tenni, erre figyelemmel kell június 9-én is voksolni – emelte ki a politikus.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom