Kósa Lajos: bűnrossz színházat nem szabad finanszírozni, ahogy bűnrossz sportteljesítményt sem

HírKlikk 2020. július 1. 17:48 2020. júl. 1. 17:48

„A mi nézőpontunkból felvetni, minek stadiont építeni, olyan, mintha felvetnék, minek nekünk a Csokonai Színház. A város nagyobb része nem jár színházba. Miért költünk erre közpénzt?” – tette fel a kérdést Kósa Lajos, a Papp László, Debrecen polgármestere által összehívott rendkívüli sajtótájékoztatóján. A polgármester itt jelentette be, hogy átveszi a Loki irányítását az önkormányzat, a térség országgyűlési képviselője, pedig ennek apropóján mondott beszédet – írja a 444.hu.

„Most az összefogásnak jött el az ideje” – idézi Kósa Lajos beszédét az portál, amelyben elmondta a képviselő, hogy most, amikor a Loki rossz helyzetben van, szükséges segíteni neki, mert a debreceni focicsapat „épp úgy a debreceni identitás, a debreceni szimbólumok része, mint Szabó Magda, mint a Nagytemplom, mint a Nagyerdő, vagy mint a Csokonai Színház. Akkor is így van, Szabó Magda akkor is debreceni szimbólum, ha semmit nem olvastunk tőle. A Csokonai Színház akkor is Debrecen jelképe, ha valaki nem jár színházba. A Loki akkor is Debrecen szimbóluma, ha valaki nem meccsre jár, hanem mással tölti az idejét."

A fideszes képviselő elmondta, hogy úgy gondolja, a sport a kultúra része, ezért megkérdezni azt, hogy minek stadiont építeni, „olyan, mintha felvetnék, minek nekünk a Csokonai Színház. A város nagyobbik része nem jár színházba. Miért költünk erre közpénzt?”

Azonban Kósa megjegyezte, hogy csak akkor érdemes finanszírozni tulajdonosként ilyen beruházásokat, ha sikeresek ezek az egyesületek. „Egy bűnrossz színházat nem szabad finanszírozni. Egy nagyon rossz hangversenyzenekart nem szabad finanszírozni. Bűnrossz sportteljesítményt sem szabad” – magyarázta a képviselő.

Forrás: 444.hu