Kósa Lajos támogatja Karsai Dániel népszavazási kezdeményezését

HírKlikk 2023. december 12. 18:25 2023. dec. 12. 18:25

Karsai Dániel miután sorstársaival egy órán keresztül zárt ajtók mögött beszélgetett a parlamentben Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselővel, a találkozó után elmondta, a képviselő bár személyes meggyőződésből nem támogatja az eutanáziát, a népszavazást igen.

Pólót kapott ajándékba Kósa Lajos fideszes képviselő Karsai Dánieltől és sorstársaitól, akikkel körülbelül egy órát beszélgetett a Parlamentben. Bár az ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász szerette volna, ha a találkozóra a nyilvánosságot is beengedik, erre végül nem került sor – hogy Kósa miért ragaszkodott a zárt ajtókhoz, arról nem esett szó. Annál többet beszélgettek viszont az életről és az élethez való jogról - írta a HVG..

„Kósa Lajos azt is elmondta, hogy személyes meggyőződésből nem tudja támogatni az eutanáziát, mert mindennél fontosabb az élethez való jog” – mondta a találkozóról Karsai a Parlament előtt, aki szerint „érdekes és jó hangulatú” beszélgetésen vannak túl.

Mint a beszélgetésen kiderült, Kósa a kérdésben rendezett népszavazási kezdeményezést viszont támogatja, ha pedig a kezdeményezés átmegy minden szűrőn, akkor „örülni fog neki”. Sőt, a Szabó Rebeka által kezdeményezett, az eutanáziáról rendezett parlamenti vitanaptól sem zárkózik el. Azt  viszont, hogy részt vesznek-e rajta, azt minden Fidesz–KDNP-képviselő maga dönti el, saját lelkiismeretükre van bízva.

Karsai Dániel mindenesetre azt kérte, mindenki jöjjön el, bármi is legyen a véleménye.

„Nem ciki, nem baj, ezt a kérdést viszont meg kell beszélni” – mondta az ügyvéd, aki abban bízik, hogy a Fidesz–KDNP is elmegy a február 21-ére kitűzött vitára.

 

Forrás: HVG