Kovács Zoltán: Pesty eddig csak beszélt, de semmit sem mondott

HírKlikk 2023. szeptember 15. 07:30 2023. szept. 15. 07:30

A Fidesznek eddig két ügye is volt, amibe belebukhatott volna. De ez nem történt meg. Most Pesty Lászlónak valami eget rengető dolgot kell bemutatnia, de valószínű, hogy az ígért papírok és adatok nem fognak előkerülni, ahogyan korábban, mások által ígértek sem kerültek a nyilvánosság elé – mondta a Klikk Tv Mélyvíz című műsorában Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője.

Ahhoz, hogy repedés keletkezzen a Fideszben, kell a kormánypárt meg egy fajsúlyos ember, de Kovács Zoltán úgy véli, hogy Pesty László és a Fidesz között nincs repedés, és a főszerkesztő nem tudja, hogy irányítják-e Pesty-t, vagy azt, hogy mit vett most észre. Ugyanis Mészáros Lőrinc lassan tíz éve indult el az ő sikeres pályáján, tehát eddig is láthatta, hogy mi történik. Viszont Pesty eddig csak beszélt, de „semmit sem mondott az ég adta világon, csak azt, hogy ezek az emberek, akik ott Orbán Viktor mellett ülnek, nem tudnak késsel-villával enni.”

Az Élet és Irodalom főszerkesztője emlékeztetett, Pesty azt mondta, hogy „előkerülnek egy hónap múlva, majd ősszel papírok vagy adalékok”, de a főszerkesztő ebben nem hisz, mert sokan állították már ezt – köztük Gyurcsány Ferenc is –, aztán mégsem lettek meg. Most várja, hogy mi lesz ennek a vége, bár felhívja a figyelmet arra, hogy Hadházy Ákos elég sok mindent hozott, és az sem reccsentette meg a Fideszt. 

Szerinte eddig két olyan ügye is volt a Fidesznek és Orbán Viktornak, amibe külön-külön is bele kellett volna buknia. Az egyik az, hogy a miniszterelnök apjának vett egy bányát, ami aztán egy egész birodalommá nőtte ki magát. A másik, az a bizonyos szőlős, a Sárazsadány-Tokaj ügyek voltak, amikor állami támogatásról beszélt Orbán Viktor, miközben éppen miniszterelnök volt. 

Ezért most „valami nagyon eget rengető dolog kellene ahhoz”, hogy történjen valami, hiszen látni lehet, hogy mi folyik. Kovács szerint ez egy kártékony. korrupt kormány, ami minden olyat elkövet, ami Magyarország ellenében hat. A külpolitikában azt sem lehet tudni, hogy mit akarnak az Európai Unióval vagy az oroszokkal. Nyugat felé is romlanak a kereskedelmi lehetőségek, amire meg azt mondják, hogy amúgy is kelet, azaz Kína meg Oroszország felé hajtunk. A svéd NATO csatlakozással kapcsolatban pedig a világ legnagyobb sunyiskodása folyik a kormányban, amikor ráfogják a parlamentre, hogy miattuk nincs még döntés. Miközben mindenki tudja, hogy ebben az országban a parlament azt szavazza meg, amit a kormány akar.

Eközben „egészen elképesztő támadássorozat van Németországgal és a német politikával szemben, és ami az Egyesült Államokkal kapcsolatban történik, az meg szinte megmagyarázhatatlan.” Amikor a Klikk Tv Mélyvíz adásának felvétele zajlott, Szijjártó Péter külügyminiszter megfenyegette az Egyesült Államokat: soha többet ne merjenek nekünk bármit mondani demokráciával kapcsolatban, mert mi voltunk azok, akik átéltük a totalitárius hatalmat, nem az USA, amely ajándékba kapta a demokráciát – mondta Németh Péter műsorvezető.

Kovács Zoltán szerint értelmetlen és „tartalmilag ezek hülyeségek”. Mert az, hogy Amerikában nincs demokrácia, mert épp eljárást folytatnak a Republikánus Párt egyik jelöltje ellen, aki egyébként korábban az Egyesült Államok elnöke volt, az inkább azt bizonyítja, hogy van demokrácia. Az más kérdés, hogy nekik nem tetszik az, hogy a Trump ellen most eljárások folynak. A jogbiztonság egészen máshogy néz ki. „Ami azonban nagyon föltűnő, hogy most már útszéli hangot használnak.” A főszerkesztő szerint így „kocsmai útonállók” beszélnek, ahogy most Szijjártó, aki „annyi mindent mondott már mindenkire, aki politikai ellenfélnek számít, hogy megjegyezni is nehéz. Az ember elszégyelli magát, amikor azt hallja, hogy a magyar külügyminiszter olyan hangot használ, amilyen hangot egyébként, nem szokás, nem is lehet.”



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom