Kovács Zoltán szóvivő kioktatta az olasz kormányt

HírKlikk 2024. április 3. 20:00 2024. ápr. 3. 20:00

„Hiábavaló az olasz kormány többszöri beavatkozási kísérlete Ilaris Salis, a több mint egy éve Budapesten letartóztatásban lévő olasz antifasiszta ügyében – akit egy újfasiszta állítólagos megtámadása miatt vettek őrizetbe – idézte az ANSA olasz hírügynökség Kovács Zoltán szóvivőt, aki az X közösségi oldalon közzétett állásfoglalásával felháborodást váltott ki Olaszországban. 

„A magyar kormány, ahogy az minden korszerű demokráciában szokás, nem gyakorol ellenőrzést a bíróságok felett” – folytatta az ANSA tudósítása szerint  Kovács szóvivő. Egy budapesti bíróság a múlt héten elutasította azt a kérelmet, hogy Salist helyezzék át házi őrizetbe. A Salis által megtámadott férfiak sérüléseket mutattak be, amelyek miatt azonban nem tettek feljelentést a rendőrségen.

Kovács a bejegyzésében rámutatott: „Világossá kell tennünk, hogy senki, és semmilyen szélsőbaloldali szervezet nem tekintheti Magyarországot afféle bokszringnek, ahová eljön, hogy valakit halálra verjen. És az olasz kormány, vagy bármely jelentős sajtóorgánum magyar kormányhoz intézett kérése nem fogja könnyíteni Salis helyzetét, mert a magyar kormány, mint minden korszerű demokráciában, nem rendelkezik hatalommal a bíróságok felett”.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom