Lebukott a DK székesfehérvári jelöltje? Ő tagadja, hogy köze lenne az offshore céghez

HírKlikk 2021. szeptember 25. 09:54 2021. szept. 25. 09:54

Ráczné Földi Judit, a párt székesfehérvári jelöltje 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában. A Válasz Online szerint dokumentumok igazolják, hogy a politikus nem mondott igazat. Ráczné Földi Judit és a DK szerint ez nem igaz és perelni fogják a portált.

Válasz Online szerint a DK politikusa aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek.

Pedig Ráczné, a DK Fejér megyei jelöltje is aláírta július 26-án azt a feddhetetlenségi nyilatkozatot, ami az előválasztáson való indulás egyik feltétele volt. Ebben a jelöltek kijelentették, hogy nincs offshore cég a tulajdonukban. 

Pont ugyanezen a napon szállt ki a fenti offshore cég az Alba Autómosó Kft.-ből, amelynek ügyvezetője korábban Ráczné Földi Judit volt. A Válasz Online cikke szerint ezzel a hatályos magyar cégjegyzékből eltűnt a Minos King Global Business LLC., ám a hivatalos szlovák cégnyilvántartásban megtalálták, és ott máig a DK jelöltjének neve szerepel a vállalkozás képviselőjeként. Egy hazai cégbíróságon iktatott dokumentummal is igazolták Ráczné kapcsolatát a céggel.

A DK-s jelölt később azt nyilatkozta a Telexnek, semmi köze a megnevezett céghez, és a lapnak nyilatkozva, abban sem volt biztos, hogy hallott-e már valaha erről a vállalkozásról. Majd ő és pártja is közölte: feljelentést tesznek a Válasz Online ellen. A portál erre azt írja, áll a per elé, sőt, a Facebookon kiadott közleményben kifejezetten kéri Ráczné Földi Judittól és/vagy a pártjától, tartsák be ígéretüket, és haladéktalanul jelentsék fel a Válasz Online-t. Hangsúlyozzák, hogy újságírói praxisuk alatt még nem találkoztak olyannal, aki csípőből tagad egy jól dokumentált (és még bővebben dokumentálható) tényt.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője később azt válaszolta a Telexnek, hogy semmi köze Ráczné Földi Juditnak a fenti offshore céghez, úgy gondolják, hogy lejárató kampány folyik ellene, és azt ígérte, feljelentést fognak tenni.

A Válasz Online által közzétett iratok:

Az Átlátszó az Alba Autómosó cégbírósági iratai között több olyan iratot is talált, amelyeket Ráczné a Minos King tulajdonosaként vagy képviselőjeként írt alá. Az iratokon látható szignó a portál szerint a megszólalásig hasonlít Ráczné aláírására. A DK-s politikus nem tudta megmondani, hogy miképpen került az aláírása az iratokra. Hozzátette: „az, hogy valamilyen iratot aláírok, az nem azt jelenti, hogy valami a tulajdonom”. Ráczné idén júniusban távozott az Alba Autómosó ügyvezetői posztjáról.