Lesz-e valaha még tengeri flottája Magyarországnak?

HírKlikk 2023. november 27. 03:45 2023. nov. 27. 03:45

Mint a hírekben is olvasható volt, néhány nappal ezelőtt huszi lázadók elfoglaltak egy izraeli tulajdonú teherhajót a Vörös-tengeren. Ennek kapcsán szólaltatta meg Rónai Egon a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában Szalma Botond tengerésztisztet, a Mahart egykori elnökét.

A beszélgetés során a műsorvezető részéről felvetődött a kérdés, hogy vajon lesz-e valaha még tengeri flottája Magyarországnak? (A tengeri hajózás fénykorát 1977 és 1983 közé teszik, ekkor ugyanis 21 hajó járta magyar lobogó alatt a világtengereket.)

Szalma Botond a kérdésre egyértelmű nemmel válaszolt. Elmondta, hogy azért szomorú ettől, mert miután legalulról kezdve végigjárta a ranglétrát, vezérigazgató lett, “nekem kellett bezárnom a tengerhajózást - tengerészként”.

Olyan hatalmas pénzek kellenének, amit nem lát, honnan teremtődne elő, hiszen mint fogalmazott, a közutat, a vasutat, a légiforgalmat, de még a dunai hajózást sem tudja Magyarország szinten tartani. “Nem megyünk előre, nem azt csináljuk, amit kéne” - sorolta Szalma Botond. 

Hozzátette, nem szidni akarja az éppen regnáló kormányt, de a Mahart, a Malév és a MÁV is állami tulajdonban voltak/vannak, az elmúlt 30 év politikusainak benne van a teljes felelősségük abban, hogy “mind a három megdöglött a maga módján”.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom