Listán a Fidesz csókosai, akikkel ünnepelhetik a nagykövetségek a rendszerváltás évfordulóját

HírKlikk 2019. november 11. 09:45 2019. nov. 11. 09:45

A Népszava információi szerint kormány történészeket, elemzőket, művészeket ajánlott a nagykövetségeknek a rendszerváltás harmincadik évfordulójának megünnepléséhez.

A Külügyminisztériumból küldött – és a Népszavához is eljutott – „sorvezetőről” egy diplomata azt mondta: még soha nem találkozott ilyen listával, nem csak az előző kormányok idején, de 2010 óta sem.

A listán történészek, politológusok, filmrendezők, színészek, táncművészek, operaénekesek, zenészek, zenekarok szerepelnek.

A történészeknél, szociológusoknál megtaláljuk például Bauer Bélát, aki a Századvég munkatársa. Szerepel rajta Kozma Imre atya és Gerő András is, aki tanít a Közép-Európai Egyetemen, de a kormánynak is írt már tanulmányokat milliókért. Az ajánlottak között van Nánay Mihály, a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete elnöke, valamint Schmidt Mária és Tallai Gábor, a Terror Háza programigazgatója.

Nem hiányzik a Horthy Miklósért rajongó Takaró Mihály sem. A politológusok között megtaláljuk Frank Füredit, aki gyakran bírálja az európai jobb- és baloldal vezetőit is. Fricz Tamás, G. Fodor Gábor, Kiszelly Zoltán és Lánczi Tamás mellett szerepelnek az Alapjogokért Központ elemzői, Párkányi Eszter és Szabó Dávid József is.

A színészek, rendezők között megtalálni a Fidesszel szimpatizáló Cseke Pétert, Eperjes Károlyt, Nemcsák Károlyt és Reviczky Gábort is, de szerepel Rudolf Péter és Gárdos Péter író-rendező is.

A táncművészek között megtalálni Bozsik Yvettet és Markó Ivánt, de ott van Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa is.

A zenészek listáján ott van az Amaninda ütősegyüttes, a Budapest Klezmer Band, a Csík Zenekaron, Dresch Mihály, de megtalálni azt a Szalóki Ágit is, aki számon az MTVA-székházba bejutni próbáló ellenzéki képviselőket.

Külön kategória a „könnyűzene”: a lista élén természetesen Ákos áll, de ott a Nagy Feró vezette Beatrice, a Fidesz mellett nyíltan kiálló Vastag Csaba, Vikidál Gyula, Varga Miklós és a „nemzeti rock” képviselőjeként a szélsőjobboldalon népszerű Ismerős Arcok is.

Forrás: Népszava