Magyarországon alig vannak menekültek, de egy sor migrációellenes párt van

HírKlikk 2023. szeptember 8. 19:00 2023. szept. 8. 19:00

Gordon Brown, a legutóbbi brit munkáspárti miniszterelnök Amerikát és Magyarországot emelte ki, amikor arra figyelmeztetett, hogy „agresszív nacionalizmus” söpör végig a világon. Leszögezte: az országoknak fel kell hagyniuk azzal, hogy egymást vádolják, ha valami nem úgy megy, ahogyan akarták, és össze kell fogni, hogy megoldásokat lehessen találni.

Brown Dunfermline-ben, ahol korábban képviselő is volt, vett részt egy pódiumbeszélgetésen, ahol kifejtette, hogy „agresszív nacionalizmus” uralkodik az Egyesült Államokban, Kínában, Japánban, Oroszországban és Indiában. „Oda jutottunk, hogy az emberek a világot a mi és ők közötti harcban látják” – mondta.

Magyarországról szólva kijelentette: Orbán Viktor „populista, idegengyűlölő nacionalista” azért, ahogyan a menekülteket kezeli, és ezt annak ellenére teszi, hogy az országban nagyon kevés a menekült. „Magyarországon alig vannak menekültek, talán a legkevesebb ott a bevándorló az európai országok között. Mégis azt látjuk, hogy egész sor migrációellenes párt van abban az országban, ahol nincsenek bevándorlók. Így állunk” – mondta. Hozzátette: „Orbán úr meggyőzte az országát, hogy tisztességtelen, kemény bánásmódban van részük, és a migrációt vádolja Magyarország problémái miatt”.

A The Independentnek nyilatkozó Brown Amerikáról szólva kifejtette: Trump az amerikaiakat sikeresen azok ellen fordította, akikről azt hiszi, hogy ők felelősek azért, hogy a közepes és alacsonyabb jövedelmű amerikaiak életszínvonala csökken. Brown szerint Trump azt mondta az amerikaiaknak, hogy „a fekete bőrűeket, Kínát, vagy akárkit kell felelőssé tenni”. Trump azt használta ki, hogy az emberek vesztettek, és azt a benyomást keltette, hogy újra naggyá teszi Amerikát – mondta Brown.

Szólt a felsorolásában említett többi országról is, és rámutatott: mindez sok helyen történik a világban. „Pedig olyan vezetőkre van szükség, akik készek kimondani: nem vádolhatunk mindenki mást a gondjainkért, nekünk magunknak kell azokat megoldani. Különben nem tudunk fennmaradni egy olyan világban, ahol klímaváltozás, pandémia és pénzügyi instabilitás van, és amelyben mindez globális” – szögezte le.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom