Már az LMP sem támogatja a karlendítő jobbikos képviselőjelöltet

HírKlikk 2021. szeptember 25. 12:50 2021. szept. 25. 12:50

Az utóbbi napokban megjelent információk ismeretében, az LMP – a párt országos elnökségének döntése értelmében – a továbbiakban nem támogatja, nem segíti az ózdi Farkas Péter Barnabást – közölte a LMP. Az ózdi jobbikos alpolgármestert eredetileg támogató pártok közül már csak a DK nem állt még ki Farkas Péter Barnabás mögül.

Az LMP álláspontja szerint azonban a szavazás közben sem az ózdi körzetben, sem más jelöltek esetében nincsen már mód a listáról való törlésre.

A párt abban bízik, hogy a választók bölcs döntéseket hoznak és az egyéni választókerületben a legesélyesebb, a Fidesz legyőzésére a legalkalmasabb, legelhivatottabb jelölteket fogják megválasztani az előválasztás szeptember 28-áig tartó első fordulóján.

Az ózdi jobbikos alpolgármestert támogató pártok közül már csak a DK nem állt még ki Farkas Péter Barnabás mögül.

Farkas Péter Barnabás az előválasztáson Borsod megye 3-as választókörzetében eredetileg a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltje volt. Az LMP társelnöke korábban úgy nyilatkozott a Hírklikknek, hogy elítélnek minden szélsőséges megnyilvánulást, de az LMP végleges álláspontjáról akkor még tárgyaltak a párt vezetői.

Szerdán vált ismertté az a fotó, amelyen hogy Farkas Péter Barnabás „náci karlendítésre emlékeztető mozdulatot mutat be”. Az ózdi önkormányzat jobbikos alpolgármestere 2018-ban járt Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban, s felkereste a szomszédos Katowice város történeti múzeumát is. A kép zsidóellenes feliratok előtt készült róla. Azt elismerte, hogy ő látható a képen, de mint fogalmazott, szó sincs náci gesztusról, mindez félreértés, ő csak integetett az ismerőseinek.

Ezt azonban később cáfolta a delegáció egyik tagja, Fidrus Péter. A szintén ózdi önkormányzati tag, független képviselő azt írta, hogy „alpolgármester úr abban is hazudott, hogy nem náci karlendítés, hanem integetés van azon a fotón, amely Lengyelországban készült, és amely bejárta az országos sajtót. Mivel személyesen voltam jelen magam is az ominózus kiállítóteremben, pontosan ugyanúgy tudom, mint alpolgármester úr, hogy ez nem igaz.”

Forrás: Hírklikk