Már az OLAF sem bírja szó nélkül a lombkorona-sétányt

HírKlikk 2023. szeptember 17. 10:15 2023. szept. 17. 10:15

Vizsgálatot indít az Európai Csalás Elleni Hivatal, Donáth Anna és Hadházy Ákos közös beadványának hatására a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében.

A momentumos politikus Facebook-posztjában adott erről hírt.

A nyírmártonfalvai polgármester saját erdejébe uniós pénzből épített 60 millió forintért lombkoronasétányt, de annak megépülése előtt az erdőt tarra vágatta. Így a sétány egy üres mezőn közepén díszelegve, a Magyarországon értelmetlenül elfecsérelt és ellopott sok ezer milliárd forint uniós támogatás mementójává vált – emlékeztet Donáth Anna.

„Az OLAF feladata az unió pénzügyi érdekeinek védelme a csalás, korrupció vagy más jogellenes tevékenység kivizsgálásával. [...] Az OLAF elemezte a kapott információkat, és vizsgálatot indított a fent említett pályázatok tárgyában" – írta válaszlevelében az Európai Csalás Elleni Hivatal.

Miközben az OLAF vizsgálódik, a kormány által az EU „megnyugtatására" felállított Integritás Hatóság mélyen hallgat az ügyről – teszi hozzá a politikus.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy ezek után nem kell a kormánynak csodálkoznia, hogy a sorozatos ígérgetéseikkel ellentétben, nemhogy nem érkeztek még meg a befagyasztott EU-s pénzek, de láthatóan már abban sem biztosak, hogy azok megérkeznek-e valaha ennek a kormánynak a regnálása alatt.

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom