Márki-Zay Péter: a Fidesz lejárató dokumentumokat adott róla a DK-nak

HírKlikk 2021. október 25. 12:02 2021. okt. 25. 12:02

A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt „A Fidesz kottája” címmel tartott sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen.

A Demokratikus Koalícióval egy héttel ezelőtt tartott egyeztetésen Márki-Zay Péter olyan dokumentumokat kapott a párttól, amelyeket állítólag a Fidesz juttatott el hozzájuk, hogy azzal segítsék Márki-Zay lejáratását, és Dobrev Klára kampányát – írja az ellenzék közös miniszterenök-jelöltjének hétfő délelőtti sajtótájékoztatójáról tudósító hvg.hu

Az iratok tartalmát Márki-Zay a sajtó rendelkezésére bocsátja, a dokumentumok összefoglalóját az internetre is feltöltik majd.

Látszik ebből egyrészt, hogy a Fidesz ezzel is igyekezett beavatkozni az ellenzéki előválasztásba, másrészt, hogy milyen módszerekkel figyel meg embereket – mondta a hódmezővásárhelyi polgármester. Felidézte, hogy 2018-ban az ottani városháza honlapján és az ő laptopján is találtak kémszoftvert. Emlékezzenek ezekre, a Pegasus-botrányra, a Kubatov-listákra, „tehát mindazokra a pártállami, a kommunizmus legsötétebb idejét idéző megfigyelésekre és profilozásokra, amiket az ellenzékkel szemben a Fidesz rendszeresen megenged magának” – hangsúlyozta.

Az iratokról azt mondta, „nem egy titkosszolgálati anyag, ez körülbelül a Kubatov-lista szintű megfigyelés. A Fidesznek szerintem nagyon sok emberről, akik a figyelmüket kivívták, hasonló dossziéja lehet. Egészen biztos vagyok benne, hogy a megfigyelés Magyarországon sokkal szélesebb körű, mint amit önök gondolnak. Valóban egy besúgóhálózat működik, jelentéseket tesznek, én ennek nagyon sok nyomát láttam az elmúlt időszakban”, ez a dosszié ennek egy kézzelfogható nyoma – magyarázta.