Másfélmilliárdot nyert a XI. kerület egy EU-s pályázaton

HírKlikk 2020. július 8. 19:00 2020. júl. 8. 19:00

Az Európai Bizottság ötödik, egyben utolsó pályázati felhívásának eredménye szerint, 11 európai város – köztük Budapest XI. kerületének – innovatív kezdeményezése jut összesen 45 millió euró (mintegy 16 milliárd forint) uniós forráshoz az Európai Regionális és Fejlesztési Alapból.

Az Európai Regionális és Fejlesztési Alapból az unió innovatív, fenntartható városfejlesztéssel kapcsolatos kezdeményezéseket támogat. Az újbudai önkormányzat által beadott úgynevezett Cup 4 creativity című projekt az elnyert 4,3 millió eurós (1,53 milliárd forint) támogatást egy online kulturális közösség létrehozására fordíthatja.

A kezdeményezés keretében, a szervezők fokozatosan bevonják az új közösség tagjait a könnyen hozzáférhető kulturális eseményekbe, illetve kreatív tevékenységekbe online, valamint személyes részvétellel is. A kerület a kulturális platform révén, enyhíteni szeretné lakosai körében a fizikai és digitális magány jelenségét, amely az egyik legjelentősebb városi stresszfaktor.

A budapesti kerület mellett, támogatásban részesül három belga, két olasz, valamint egy-egy bolgár, görög, holland, szlovák és spanyol város.

Forrás: MTI/Hírklikk