Meghalt Klecska Ernő, az Orbán-interjú miatt meghurcolt újságíró

HírKlikk 2020. november 26. 06:29 2020. nov. 26. 06:29

Elhunyt Klecska Ernő villamosmérnök-közgazdász, újságíró, a Fejér Megyei Hírlap volt lapszerkesztője.

Klecska Ernő 1963-ban született Székesfehérváron, középfokú tanulmányait a József Attila Gimnáziumban folytatta. A Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett villamosmérnöki diplomát, majd mérnök-közgazdászként végzett az Óbudai Egyetemen.

A széles látókörű, rendkívül tájékozott szakember húsz évig dolgozott a Fejér Megyei Hírlapnak, egészen 2016-ig – írja a Média1. Az olvasók a gazdasági témájú, objektív és színvonalas cikkeiből, riportjaiból ismerhették, a gazdasági rovat vezetője volt. Szakmailag kiemelkedő, a megye gazdasági körülményeinek bemutatásában végzett munkájáért 2002-ben megkapta a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sajtódíját, 2016-ban Szabad Sajtó Díjjal ismerték el.

Az akkoriban Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó birtokába került Mediaworks azonban váratlanul elbocsátotta és nevét megpróbálták összefüggésbe hozni az Orbán Viktorral készült interjú meghekkelésével kapcsolatban.

Klecska Ernő azonban bírósági pert indított, ahol neki adtak igazat, és kiderült, hogy elbocsátása alaptalan volt, a vádak pedig koholtak, Klecska tehát nem volt részese a történteknek, ezért kártérítést ítéltek meg neki.

Klecska Ernő 2017-től a Fehérvár Kukac hír- és véleményportál főszerkesztője volt, illetve a budapesti Athéné Gimnázium pedagógusaként dolgozott.  Az elmúlt hónapokban a Titkok Háza Tudományos Élményközpont, illetve a Prosperis Alba kommunikációs csapatát erősítette..

Forrás: media1.hu