Megkerülhetetlen Mészáros Lőrinc közvetítő cége a biztosítási piacon

HírKlikk 2021. június 21. 11:26 2021. jún. 21. 11:26

Mészáros Lőrinc alkuszcégén keresztül bonyolítanák le a BKV milliárdos biztosítás-beszerzését.

Megkerülhetetlenné vált a biztosítási piacon a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. Ezt bizonyítja az ellenzéki vezetésű fővárosi önkormányzat tulajdonában álló BKV esete – írja a Népszava.

A BKV menedzsmentje az igazgatósági ülésen azzal érvelt a NER tagjaként működő alkusz bevonása mellett, hogy a biztosítási piac saját szabályrendszer szerint működik, így a cégvezetés hiába kezdeményezett „felső vezetői egyeztetéseket több biztosító társaságnál”, azok csak a jelenlegi kondícióknál kedvezőtlenebb feltételekkel vállalták volna 2022-re a vagyon- és felelősségbiztosítást. (Vagy magasabb árért, vagy nagyobb önrész ellenében.)

A Hungarikum viszont vállalta, hogy „közreműködik a 2022-től esedékes vagyon- és felelősségbiztosítások beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás sikeres lefolytatásában”. Sőt, a jelenlegi szerződéses árnál is olcsóbb díjak „elérését irányozza elő” a jelenlegi biztosítási feltételek mellett. Igaz, garanciát azért nem vállalt erre, ahogy ezt az igazgatóság tagjai szóvá is tették. A BKV vezetése ennek ellenére úgy vélte, hogy nélkülük nem tudnak kedvező tartalmú és díjazású szerződést tető alá hozni.

Nem kis vita után, az igazgatóság végül minimális többséggel elfogadta a biztosítási piacot letaroló Mészáros cég bevonására vonatkozó javaslatot. BKV három évre szóló vagyon- és felelősségbiztosítási szerződése az év végén jár le.

Forrás: Népszava