Mégsem építették meg MNB-alapítvány alá a „wellnessbunkert”

HírKlikk 2021. január 4. 19:45 2021. jan. 4. 19:45

Miután 2015-ben a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO) 795 millió forintért megvásárolta az épületet, kikerült egy tervdokumentáció, amelyen látható a „wellnesbunker”.

A 444 nyilvánosságra hozott egy olyan tervdokumentációt, amely egy háromszintes felszín alatti pezsgőfürdős, szaunás „wellnessbunker” kialakításának terveit vázolta fel a 2015-ben, miután a PAGEO megvásárolta a Budai Várban, a Kapisztrán tér és az Úri utca sarkán álló műemlék épületet.

A ház alatt a II. világháborút megelőzően földalatti óvóhelyet alakítottak ki, ebbe a rendszerbe tervezték meg a különleges helyiséget és itt helyezték el a Magyar Nemzeti Bank aranytartalékának egy részét is.

A 24.hu megkereste Optimum Úri 72. Ingatlanbefektetési Kft.-t, hogy megtudja, az épület több milliárdos felújítása alatt kialakították-e a földalatti luxus részleget.

„A felújítási munkák nem terjedtek ki az épület alatt 45 méteres mélységig nyúló pincerendszerre” – közölte az MNB-alapítvány ingatlancége a portál megkeresésére.

A cég válaszából az is kiderül, hogy több éves munka eredményeként várhatóan 2021 első felében nyithatja meg kapuit az épület, amely elsősorban oktatási és tudományos funkciót kap, hazai és külföldi kutatók végezhetik majd ott a munkájukat.

Forrás: 24.hu