Megvan a kormány feladata a Lánchíddal kapcsolatban

Csanádi Dávid 2020. július 10. 15:54 2020. júl. 10. 15:54

Tüttő Kata úgy véli, nem kell a kormánynak átvenni a Lánchidat, a közbeszerzési eljáráshoz csak meg kéne tennie végre, hogy módosítja a kormányhatározatot, ami a felújításra szánt hatmilliárd forint felhasználhatóságáról szól.

– Megvan a kormány feladata a Lánchíddal kapcsolatban. Nagyon várjuk, hogy megszülessen a döntés, arról, hogy azt a hatmilliárd forintot a Lánchíd felújítására fordíthassuk – kommentálta a Hírklikknek Tüttő Kata budapesti főpolgármester-helyettes Gulyás Gergely kancelláriaminiszter kijelentését, amely szerint tizenöt százalék esélyt lát arra, hogy a kormány átvegye a Lánchidat.

Gulyás a Klikktv vendégeként nyilatkozott úgy, hogy jelenleg nincs előkészítés alatt olyan törvényjavaslat, amellyel a kormány átvenné a hidat és ezzel annak felújítását.

 „ez egy javaslat volt a Fidesz frakció részéről, hogy ha a főváros nem képes megbirkózni a feladattal, ami egy híd felújítását jelenti, akkor a kormány vegye át az ügyet”. A kancelláriaminiszter azt is mondta, hogy „a főváros keresi a politikai vita lehetőségét azzal, hogy hat hónapja nem képes egy közbeszerzési ajánlatot megfogalmazni”.

Tüttő Kata korábban a Hírklikknek adott interjújában elmondta, hogy a közbeszerzés kiírásának az az egyik legfőbb akadálya, hogy a kormány nem módosította még azt a határozatot, amely az említett hatmilliárd forint felhasználására vonatkozik.

A szükséges kormánydöntés lényege az lenne, hogy az összeget fel lehessen használni egyedül a Lánchídra is, ne csak más munkálatokkal egyben, mint a váralagút, vagy a villamos-aluljáró felújítása.