Méltóságos parlament

Föld S. Péter 2019. október 27. 10:10 2019. okt. 27. 10:10

Miután Hadházy Ákos megsértette a parlament méltóságát, szigorítani fogják az országgyűlés fegyelmi rendjének szabályait. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője lengette be ezt a fenyegetést Bayer Zsolt műsorában. Hadházy képviselő azzal verte ki a biztosítékot a Fidesz frakciójánál, hogy táblákat tartott az éppen szónokló Orbán Viktor elé. Egyik tábla szövege sem volt hízelgő a miniszterelnökre nézve, mert mindegyik azt sugallta, hogy Orbán hazudik és lop.

Sok minden sérti a magyar parlament méltóságát, ezek sorában Hadházy képviselő tette valahol a hátsó sorokban húzza meg magát. Vannak ugyanis az övénél súlyosabb esetek, amelyek a legobszcénabb táblánál is sértőbbek a parlament méltóságára, mert nem a parlament méltóságát sértik, hanem azoknak a magyar embereknek a méltóságát, akiknek meggyőződésük, hogy a rendszerváltozásnak nem az volt a célja, hogy Orbán Viktor és csókos haverjai pofátlan módon gazdagodjanak.

A parlament méltóságát legelőször is az sérti, hogy Kövér László házelnök lehet. Amint azt a Hírklikk egy kiváló cikkében leírtuk, Kövérnek szemmel láthatóan nem ízlik ez a feladat, undorodik attól, gyomoridege van, amiért a kormánypárti képviselők mellett időnként az ellenzék is megszólalhat a parlamentben. Kövér László, ebből kifolyólag frusztrált, nem képes uralkodni láthatóan viseltes idegein, ezért gyakorta elragadtatja magát, minősíti az egyes felszólalókat, legutóbb például ostoba fajankó módjára Hadházy képviselőt ostoba fajankónak nevezte.

A magyar parlament méltóságát az is sérti, hogy gyakorlatilag nem egy demokratikus testületként, hanem szavazógépként működik, A kormánypárti többség mindent megszavaz, amit törvényjavaslatként elétolnak, ha egy üres papírt tennének eléjük, azt is megszavaznák, ha egy hányást, azt is.

A magyar parlament méltóságát Hadházynál nagyságrendekkel jobban sérti az, hogy egyes törvényjavaslatokat egyéni képviselői indítványként, sunyin, az éj leple alatt nyújtanak be, mert ezzel megspórolják a társadalmi vitát, vagyis, nem kell senkivel egyeztetniük, érvek és ellenérvek ütköztetése nélkül hozhatnak törvényeket.

Ezek sértik a magyar parlament méltóságát, s ha a Fidesz demokratikus párt lenne, vagy legalább megpróbálna annak látszani, akkor Kövér házmestert már rég elküldte volna melegebb éghajlatra, s megtiltaná, hogy a sokat hivatkozott magyar emberek számára fontos kérdésekben a társadalom megkerülésével, egyéni képviselői indítványnak hazudott előterjesztések alapján hozzanak törvényeket. 

A tiszteletet nem követelni kell, hanem kiérdemelni.