Mészáros Lőrinc javíthatja ezután a mentőautókat is, évi egymilliárdért

HírKlikk 2023. szeptember 23. 12:20 2023. szept. 23. 12:20

A mentőkkel kötött szerződés éves összege jóval nagyobb, mint a cég eddigi rekordbevétele.

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből – írja a 444.

Az Országos Mentőszolgálat június közepén, egy hónapos leadási határidővel írta ki az „OMSz gépjármű javítás szolgáltatás2023” című tendert, aminek eredményét augusztusban már közölték is. Úgy tudjuk, azóta a szerződést is aláírták már a Mészáros Autó Javító Kft.-vel (így szerepel a cégnévben).

„A közbeszerzés tárgya: gépjárművek teljes körű garancia- és szavatossági időn túli javítása, melyeket Ajánlatkérő műhelyében bármely okból nem tud, vagy nem akar elvégezni" - írják az elvégzendő feladatról. Példaként többek közt a vizsgáztatást, a futómű- és motorjavítást, illetve a javítófényezést. A keretszerződés évi 1 milliárd forintról szól, négy éven át.

Egyetlen cég versenyzett a pályázaton Mészárosék ellen, de a Turcsán Autószervízt formai hibák miatt kizárták. A konkurens ajánlattevő hiánypótlásra egy sor adatot nem adott be, amiből a 444 szerint úgy tűnik, hogy annyira nem törték magukat a tender elnyerésért.

Mészáros Lőrinc a Mészáros Autó Javító Kft.-t már 2011-ben megalapította. Tíz évvel később is még csak 113 milliós éves bevétele volt, ami tavaly már 651 millióra nőtt. Hogy készülnek valamire, azt a lap szerint jelezte, hogy tavaly a cég eszközállománya is felduzzadt 283 millióról 900 millióra. A mentőkkel kötött szerződés éves összege jóval nagyobb, mint a cég eddig rekordbevétele.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom