Mocsadék mondatok a Magyar Nemzetben Szabó Tímeáról

Föld S. Péter 2020. április 23. 06:59 2020. ápr. 23. 06:59

Két egymást követő napon is aljas cikkek jelentek meg a valaha újságként funkcionáló Magyar Nemzetben Szabó Tímeáról, a Párbeszéd frakcióvezetőjéről. Az egyik cikket Szánthó Miklós, az Alapjogok Központ igazgatója jegyezte, a másikat egy bizonyos Zummer Fülöp. Utóbbi kolléga nevét ne keressék sehol, valamelyik bátor, bizonyára mélyen keresztény és nagyon konzervatív tollforgató bújt el e kitalált név mögé. Nem idézek egyik írásból sem, be sem linkelem, akit érdekel, és kellően fel van vértezve a gyomorforgató, undorító irományok olvasására, a nevek alapján megtalálja.

Legyen elég annyi, hogy mindkét szöveg kimeríti a náci beszéd fogalmát. Az ő köreikben divat, hogy a lejáratandó (megsemmisítendő) ellenfelet elszemélytelenítik, és ezzel mintegy megfosztják emberi mivoltától. Szabó Tímea hétfői parlamenti felszólalásával vívta ki az Alapjogok Központ igazgatójának, valamint a jó nevű senki, Zummer Fülöp haragját. A képviselőnő mondanivalójával természetesen mindenkinek jogában áll vitatkozni, ám a fenti illetők nem a felszólalás tartalma ellen érveltek, hanem alpári, útszéli módon a személyiségét pocskondiázták.

Volna dolga ezzel a két írással a médiahatóságnak, s nem mellesleg, Polt Péter ügyészségének is. Nemcsak az írások bárdolatlansága és tahósága miatt, hanem mert gyűlöletet szítottak a képviselőnő ellen, miközben emberi és női méltóságában kívánták megalázni.

Ellenzéki képviselőnők szerdán közös közleményben tiltakoztak a Magyar Nemzetben megjelent förmedvények ellen. Igazuk van, hogy felháborodtak, ám valójában nem (csak) nekik, hanem minden tisztességes embernek kellene nyilvánosan elutasítani azt a hangnemet, amelyet a Magyar Nemzet nem először és nyilván nem utoljára megenged magának.

Aljas gazemberek, akik ilyet leírnak, és aljas gazemberek azok is, akik nem szólnak rájuk, és ezzel bátorítják őket. Mi a véleménye erről a két irományról például Novák Katalinnak, aki családügyi államtitkár Orbán Viktor családbarát kormányában, mellesleg nő és édesanya. Mit gondol az ilyen mocsadék írások szerzőiről Varga Judit, aki miniszter, szintén nő és szintén édesanya.

Hol vannak ilyenkor a jobboldali, konzervatív nőszervezetek, miért nem kérik ki maguknak ezt a stílust, ezt a vállalhatatlanul ordenáré, a legsötétebb náci időket idéző hangvételt? Hol vannak a férfiak? Hol van Gulyás Gergely, aki nem is oly régen azt állította, hogy a morális fölény a jobboldali újságíróknál van? 

Hol van Orbán Viktor miniszterelnök, miért nem ordítja le az elkövetők fejét, és miért nem mondja, hogy eddig és nem tovább!

Hová lett a normális Magyarország?