Molnár Zsolt: a Balatonról pártpolitika nélkül, konszenzussal kell dönteni

HírKlikk 2024. augusztus 20. 10:40 2024. aug. 20. 10:40

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója két fontos javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, a Balaton jövőjének megmentése érdekében. Az egyik egy határozati javaslat, mely a Parlament őszi és jövő tavaszi időszakára létrehozna egy Balatonnal foglalkozó bizottságot, a másik pedig egy törvényjavaslat módosítása, mely lehetővé tenné a Balaton Fejlesztési Tanács kibővítését, ahol jelenleg csak a vármegyék képviselői, valamint a kormány által delegált tagok kapnak helyet.

A szocialista országgyűlési képviselő szerint egy Balatonnal foglalkozó bizottság lehetőséget teremthetne a magyar tengerrel kapcsolatos összes kérdés rendezésére, konszenzusra lehetne jutni a fejlesztéseket és a fenntartható jövőt illetően, valamint a jövőbeli egységes közigazgatási egységgel kapcsolatban is meg lehetne egyezni. Molnár Zsolt elmondta, a javaslatot tájékoztatásul minden parlamenti frakcióvezető is kézhez kapja.

A Balaton Fejlesztési Tanácsban pedig a benyújtott javaslat által, a jövőben helyet kapnának a parlamenti pártok képviselői is. Így több álláspontot figyelembe véve lehetne megközelíteni a Balaton Fejlesztési Tanács által tárgyalt kérdéseket.

A Balatont nemzeti kincsként kell kezelni, hiszen ez hazánk egyik legfontosabb nemzeti szimbóluma, melyet meg kell menteni a jövő nemzedékei számára. Pártpolitika nélkül, csak a tó érdekeit kell figyelembe venni, és konszenzust kell keresni nemzeti ügyünk kérdéseiben – véli Molnár Zsolt.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom