Monnyá valamit Viktor!

Lovász Péter 2019. augusztus 14. 10:10 2019. aug. 14. 10:10

Orbán Viktort is felszólították a szocialisták: mondjon valamit, ha már az ő neve is felmerült egy nemzetközi korrupciós ügy kapcsán. Az MSZP egyébként parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a magyar kormány és a Microsoft közötti korrupciós ügy kivizsgálásának érdekében - jelentette be Harangozó Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten.

Igaz, ami igaz, itt lenne az ideje, hogy a miniszterelnök „monnyon“ valamit a Microsoft-botrányról, ha már az fél kormány, sőt az ő nevét belekeverték a disznóságba. Ámbár az is lehet, hogy teljességgel fölösleges megszólalnia, például nekem, személyesen szent meggyőződésem, hogy Orbán úrnak semmi köze az egészhez, sőt majdnem abban is biztos vagyok, hogy magyar kormánytényező semmiképp nem lehet érintett ebbe‘ a piszkos ügybe‘, az amerikai vizsgáló ügyészek pedig kutakodjanak Gyurcsány Ferenc és Harangozó Tamás háza táján!

Ami pedig a parlamenti vizsgálóbizottságot illeti, jobb lenne, ha az MSZP valami más, hatásosabb módszert javasolna, mert ezzel nem sok sikert remélhet. Ilyen bizottság megalakulására semmi remény nincs a jelenlegi parlamenti erőviszonyok mellett, az MSZP tehát csak derűt kelt javaslatával a közvéleményben, mert a politika iránt érdeklődők azt kérdezik maguk elé mormolva: ugyan mit remél Harangozó Tamás? Hasonlóan sok sikert ígér az ügyészséghez benyújtott feljelentés, vagy a rendőrség késztetése a nyomozásra.

Ezzel szemben nagyobb visszhangot keltene az EU, az Europol, az Interpol, az ENSZ Biztonsági Tanácsa esetleg a Szentszék nyomozó szerveihez benyújtott nyomozati kérelem, merthogy magyarországi illetékes ezt az ügyet ki nem vizsgálja, az nagyjából totál biztos.