MSZP: mondjon le Szijjártó Péter!

HírKlikk 2020. szeptember 4. 14:20 2020. szept. 4. 14:20

Bocsánatkérésre és lemondásra szólította fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert az MSZP alelnöke pénteken Budapesten, a külügyi tárca Bem téri székhelye előtt

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón a külügyminiszter szakszervezetekkel kapcsolatos véleményét kifogásolta, amely miatt – az ellenzéki politikus szerint – Szijjártó Péternek bocsánatot kellene kérnie a nyíltan megfenyegetett minisztériumi dolgozóktól és a szakszervezetektől.

Emlékeztetett arra, a miniszter arról beszélt, nem támogatja a tárcánál home office-t, aki ebben gondolkodik, az tegye ezt a minisztériumon kívül, ott „nem játszanak szakszervezetesdit".

Szerinte hasonló véleményekkel találkozni a Suzukinál, Samsungnál és a Hankooknál, ahol Szijjártó Péter nem tett semmit a munkavállalók jogainak védelmében.

Úgy látszik, hogy „Szijjártó Péter külföldi, ázsiai útjain úgy szerez befektetőket, hogy azt ígéri nekik, hogy nyugodtan jöhetnek Magyarországra, mert itt nem játszanak szakszervezetesdit" – fogalmazott.

Komjáthi Imre szerint, Pintér Sándor belügyminiszter is így gondolkodik, hiszen levelet küldött a sztrájkoló önkormányzati dolgozókat képviselő szakszervezetieknek, megüzenve, hogy nincs rájuk szükség, nem tárgyal velük.

Politikai alapon támadja meg a kormány a civil szervezeteket, az egyetemeket, az akadémiát és mindenkit, aki útjában áll ennek a korrupt és gátlástalan rendszernek – mondta, összefogást javasolva azoknak, akiket megpróbál ellehetetleníteni a rendszer.

Forrás: MTI