MSZP: több ezer milliárd forintot vesznek ki a magyar családok zsebéből

HírKlikk 2020. június 18. 17:46 2020. jún. 18. 17:46

A cserbenhagyás költségvetésének nevezte a 2021-es büdzsé tervezetét csütörtöki online sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője, aki szerint újjáépítésre lenne szüksége az országnak.

Egy válságban stabilan meg kell erősíteni a szociális hálót, és olyan költségvetést kell elfogadni, amellyel elsősorban a magyar családokat támogatja a kormány – jelentette ki a képviselő.

Pártja a szociális rendszer újjáépítésére 588 milliárd forintot javasolt átcsoportosítani, az oktatás esetében 300, az egészségügyében 950, az önkormányzati szektorra és egy bérlakás-építési programra egyaránt 250 milliárdos csomagot indítványoztak, otthonfelújításra, épületenergetikai fejlesztésekre pedig 500 milliárdot – sorolta.

Lehetséges forrásként például  a „propagandára" és az „álkonzultációra", a paksi bővítésre, valamint a Budapest-Belgrád vasútvonalra előirányzott pénzeket, továbbá „az oligarchák szállodafejlesztésére és szállodaépítésére", valamint a stadion-beruházásokra szánt összegeket említette.

Bangóné Borbély Ildikó hangsúlyozta, hogy ezekre a célokra a tervezet alapján jövőre „több ezer milliárd forintot vesznek ki a magyar családok zsebéből".

Forrás: MTI/Hírklikk