Nagy Márton tárcája új nevet kap

HírKlikk 2023. december 7. 18:00 2023. dec. 7. 18:00

Az Index parlamenti információi szerint januártól a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot átnevezik, helyébe a Nemzetgazdasági Minisztérium lép.

A tárcát természetesen továbbra is Nagy Márton vezeti majd, írja az Index.

A minisztérium új elnevezése arra utalhat, hogy a gazdaságfejlesztési minisztert Orbán Viktor még több felelősséggel ruházza fel és a továbbiakban még meghatározóbb szerepe lehet.

Gulyás Gergely és Navracsics Tibor még november derekán nyújtotta be az Országgyűlés elé a T/6063. törvényjavaslatot, amelynek értelmében januártól Magyarország minisztériumainak felsorolása kiegészül a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériummal. Az új tárca a Miniszterelnökség szervezetéből történő kiválással jön létre. 

A kormányzati politikusok még csütörtökön a törvényjavaslattal kapcsolatban egy módosítót nyújtanak be a törvényalkotási bizottságnak. Ennek értelmében január 1-jétől  a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot átnevezik és Nemzetgazdasági Minisztérium lesz.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom