Navracsics, a vélemény nélküli ember

HírKlikk 2020. szeptember 12. 12:59 2020. szept. 12. 12:59

Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának kormánybiztosaként nyilatkozott a Pesti Hírlapnak. A volt igazságügy miniszterrel készült interjú meglehetősen szürreálisra sikeredett.

Amikor a Pesti Hírlap a járványügyről kérdezte, a lap interjúját szemléző hvg.hu szerint, Navracsics Tibor a következőt válaszolta: „Nincsen véleményem ezzel kapcsolatban, én a gazdaságfejlesztésért vagyok felelős, illetve az Európa Kulturális Fővárosa projektért.”

A sajtómunkás kolléga nem adta fel, megkérdezte a volt minisztert és uniós biztost a színművészeti egyetem körüli történésekről, ám erre az előzőhöz hasonló válasz érkezett. Szó szerint a következő: „Mint kormánybiztos, semmilyen véleményem nincs ezzel kapcsolatban. Az állampolgári véleményemet nem a sajtóban fogom elmondani, hanem a barátaimnak.”

A Pesti Hírlap munkatársa ezt követően még egy kérdéssel próbálkozott, ám, akárcsak az előzőekben, ezúttal sem járt sikerrel. A kérdés így hangzott: „Ön szerint Nyugaton lemondana egy politikus egy olyan ügy után, mint Szijjártó Péter jachtozása?”

A válasz még az előzőekhez képest is különös volt. Navracsics Tibor betájolta, hogy hol történt a jachtozás, majd miután rájött, hogy nem az ő felségterületén, azt mondta: „Nem az Észak-Dunántúlon történt ez a jacht-ügy, tehát nem foglalkozom vele.”

Jó dolog, ha a politikusok szóba állnak a sajtóval, egyenlő félként, és nem ellenségként kezelik az újságírókat, mert tudják róluk, hogy nem azért kérdeznek, hogy a saját kíváncsiságukat kielégítsék, hanem a nyilvánosságot tájékoztatni.

Forrás: hvg.hu