Nem adjuk a kórházunkat! – Tüntetés Vásárosnaményban

HírKlikk 2020. augusztus 1. 18:30 2020. aug. 1. 18:30

Vásárosnaményban több százan követelték a kormányzattól, hogy nyissák újra a helyi kórház fekvőbeteg-ellátással foglalkozó osztályait, amelyeket idén tavasszal ürítettek ki – az új koronavírus járvány elleni küzdelemre való hivatkozással – Kásler miniszter utasítására.

A demonstráció Facebook-eseményében úígy fogalmaztak a szervezők:

„Elfogadhatatlannak és minden szakmai indokot nélkülöző döntésnek tartjuk a jelenleg kialakult helyzetet, amellyel szemben csak közös összefogással léphetünk fel!”

Míg országszerte mindenhol újranyitottak a kórházi osztályok – a legutolsó július 1-jén –, addig a mi városunkban ez a mai napig nem történt meg.
– 40 000 itt élő ember maradt kórházi fekvőbeteg ellátás nélkül, rákényszerülve arra, hogy távol, más városokban kezeltessék magukat.
– Kórházunk SOHA nem ápolt koronavírusos beteget.
– A beregi térség elszegényedő, idősödő, beteg embereire aránytalanul nagy terhet ró a felesleges utaztatás és időtöltés, amit a tömegközlekedés silány járatszámai csak felerősítenek, tovább fokoznak.

A tüntetés vásárosnaményi szervezője elmondta, minősíthetetlennek tartja, hogy városában 40 ezer ember van kiszolgáltatva a kórházi osztályok bezárásának.