Nem az ufók kaptak nyolcmilliót, hanem Pataky Attila

Föld S. Péter 2020. február 8. 10:42 2020. feb. 8. 10:42

Mindig jó arról olvasni, hogy nemzetünk nagyjai gondolnak az elesettekre, a rászorultakra, és senkit nem hagynak az út szélén. Most az a hír, hogy Kásler Miklós, Emmi miniszter, nyolcmillió forinttal támogatja Pataky Attila és az Edda márciusi nagykoncertjét.

Saját keretéből támogat Kásler Miklós, úgyhogy tessék leállni a demagóg dumával. Merthogy, nem máshonnan veszi el a pénzt a miniszter, nem ezért olyanok a kórházak, amilyenek, és nem ezért vannak áldatlan állapotok az egészségügyben. Ha Kásler Miklós nem adott volna Pataky Attilának nyolcmillió forintot, hogy koncertezhessen a Papp László Sportarénában, a kórházakban akkor is kevés lenne az orvos, az ápoló, a gyógyszer, a vécépapír.

Pataky Attila szerencsésnek mondhatja magát, mert már az Emmi előző minisztere, Balog Zoltán is segítette az Eddát – mit tesz isten, szintén nyolcmillió forinttal. Pataky Attila tehát nemcsak az ufókkal ápol jó viszonyt, hanem nagyon is a földön jár, tudja, hogy kivel kell jóban lennie. Mondhatjuk úgy is, hogy Pataky Attila a kör közepén áll, és „körbeveszik jó barátok, s rosszak”.

Ebben egyébként nincs nagy különbség Pataky és más magyarok között. Bennünket, akik még sohasem találkoztunk ufóval, és nem is kaptunk nyolcmillió forintot minisztertől, szintén jó barátok vesznek körül.

Rosszak nem, mert azok nem barátok, de ezt ne mondjátok meg Pataky Attilának, mert még képes és átírja az Edda dal szövegét, és akkor nem biztos, hogy kijön a rím. De most kijön, és a kormány miniszterének ennyi elég, hogy bőkezűen adakozzon a mi pénzünkből az Eddának.

Pataky Attila, amikor nem az ufókkal való kapcsolatáról beszél, egészen olyan, mint egy átlagos fideszes propagandista, s ebből kifolyólag, kiválóan alkalmas arra, hogy egyszerű, lebutított üzeneteket eljuttasson a közönséghez. Vannak a jók, s vannak a rosszak. Hazafiak és hazaárulók. És ha az általános üzenet nem elég, van aktuális mondandó is raktáron. Két éve például, amikor Balog Zoltán kegyéből kapott nyolcmilliót az Edda, Pataky arról beszélt a koncerten, hogy jön az ellenség, áttöri a kerítést, betöri az ajtót, az asszonyodat akarja, a házadat, mindenedet. Nem mondta ki, hogy kikre gondolt, de hát mink ugye nélküle is tuggyukkik.

Ilyen egyszerű a világ. Nyolcmillió forintért pedig még ennél is egyszerűbb.