Nem az utcáról lett Rogánnak közpénzből angoltanára

Zutyu 2020. július 15. 15:55 2020. júl. 15. 15:55

A Facebook tanúsága szerint, a szinte csak Rogánéknak dolgozó cég ügyvezetője Sarka Kata barátnője. 

Nemrég számoltunk be arról, hogy lényegében saját nyelviskolája van a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodának. A Riverside Nyelvstúdió Kft. ugyanis az utóbbi három évben szinte csak a Miniszterelnöki Kabinetirodának dolgozott: a csaknem 28 milliós árbevételből összesen 1,2 millió volt olyan pénz, amit nem Rogánék tanításán kerestek. Próbáltuk megtalálni a honlap nélküli, a cégadatokban szereplő e-mail címen nem elérhető céget, de csak a cégvezető, Rada Réka Facebook-oldalát sikerült megtalálnunk. De ez sem volt hiába, hiszen kiderült, hogy nagyon sok, Rogán Antal korábbi, belvárosi polgármesterségéhez köthető fideszes, vagy fidelitasos lájkolója az oldal egyetlen nyilvánosan elérhető fényképének. 

Köztük van Böröcz László korábbi Fidelitas-elnök sokszoros trafiknyertes felesége, Erdélyi Margit, de szívekkel kommentálta a képet Sarka Kata is, aki ezer szálon kötődik a Rogán-családhoz: a kabinetminiszter volt feleségével közös sikercéget tulajdonol, amely nem meglepő módon, közpénzekből, például a Rogán-tárca alá tartozó állami cégektől is kapott megrendeléseket. De egy ideig Sarka volt a Rogán-család szállásadója is, hiszen egy óriási hegyvidéki telken állt az a villarész, amit válásukig Rogánnal közösen használt a szépségiparba betört exfeleség, az épületegyüttes másik felét pedig Besenyei István, a Valton résztulajdonosa és felesége, Sarka Kata lakták, vagyis szomszédok is voltak egy ideig.

De nem csak abban van érdekesség, hogy nem az utcáról talált magának közpénzen foglalkoztatott angoltanárt Rogán Antal, az is érdekes, hogy mennyit dolgozik az évente jellemzően áfa nélkül 9,6 millió forintért Rada Réka egyszemélyes cége, amely a legutolsó – már közbeszerzésen nyert – megbízását alvállalkozó nélkül vállalta.

A Riverside Nyelviskola elvileg heti legfeljebb 40 órát dolgozik, ezalatt a Miniszterelnöki Kabinetiroda három felső vezetőjét tréningezi, akár hétvégén is. A korábban kifizetett összegeket leosztva, ez azt jelenti, hogy az év 365 napján naponta négy órát kellett okítania a nyelvstúdiónak Rogán Antalt, Orbán Balázst, illetve Kovács Zoltánt, és ez az idei évi szerződéstől kezdve, még durvább, mert 12 órával még ennél is többet taníthat Sarka Kata barátnője. Vagyis elég nehezen jön ki a matek.  Éppen ezért, közérdekű adatigénylés keretében kikértük a Riverside Nyelviskolával kötött szerződéseket és a teljesítési igazolásokat is.