Nem kelt bizalmat, hogy Szijjártó Péter „állandóan Lavrovval fotózkodik”

HírKlikk 2024. szeptember 14. 11:40 2024. szept. 14. 11:40

Az amerikai katonák készek arra, hogy megvédjék Magyarországot, mint a NATO tagját, a magyarok számíthatnak a NATO-ra – mondta az amerikai hadsereg volt európai főparancsnoka. 

Ben Hodges a 24.hu-nak azt mondta: gyakran hallja Európában, hogy a tagállamok nem bíznak Magyarországban, és többek szerint ki kellene rakni az Európai Unióból. Szerinte nem kelt bizalmat, hogy Szijjártó Péter külgazdasági-és külügyminiszter „állandóan Lavrovval fotózkodik”. 
        
A nyugalmazott tábornok a lapban beszélt többek között arról, hogy milyen volt a kapcsolata a magyar katonákkal, amikor az itt állomásozó amerikai katonák parancsnoka volt, hogy Trump valóban békét teremthet-e 24 óra alatt Ukrajnában, továbbá, hogy mi a titka a valódi nyugati elrettentésnek.

Oroszországban nem lehet megbízni, mert nem tartja be a megállapodásokat – mondta Ben Hodges. Putyin azért támadhatta meg Ukrajnát, mert már jó ideje azt látja, hogy a NATO nem egységes a fellépésben. A tábornok szerint elrettenteni nem tankokkal lehet, hanem azzal, ha egységesek vagyunk.

Ben Hodges úgy látja, ha Kamala Harris nyer, akkor sem veszíti el Európa a jelentőségét az Egyesült Államok számára, továbbra is partnerként működik majd együtt az Európai Unióval. 

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom